Ki lehet a Citroën ellenfele?

2002.11.29. 11:06

 
   
   

A Hyundai ralicsapata idén a negyedik helyen végzett a világbajnokság pontversenyében. Ezek alapján igencsak elvárható, hogy a következő szezonban is kemény csatákra lesznek képesek, ahogyan a Citroëntől is keményítésre számíthatunk, mivel ők pedig az első teljes évadjukra készülnek. Erősítésként Colin McRae-t rántották át magukhoz a Fordtól, és mindenki arra számít, hogy a csapat kettes számú pilótájával, Sebastien Loeb-el karöltve meleg perceket fognak szerezni az ellenfeleknek.

Armin Schwarz, a Hyundai csapat üdvöskéje úgy gondolja, hogy képes felvenni a kesztyűt a franciákkal szemben, és meg tudja majd szerezni a dobogós helyek valamelyikét, ha máshol nem is, de néhány gyorsaságin mindenképp. A csapat főnök, David Whitehead osztja Armin nézeteit, különösen a 'Colin tényező'" témában.
"Úgy érzem, hogy a jelenlegi autónk nagyon is ütőképes, de jövőre már a Citroënt is szemünk előtt kell tartani a versenyek alatt." - mondta - "Meglátjuk majd, hogy mennyit számít a 'Colin tényező' a csapatuknak, és én mindenképpen komoly erőfeszítést várok tőlük, mivel a 14 verseny meglehetősen nagy lépés lesz számukra."

 
   
   

A végeredménybe azonban jelentősen beleszólhat a pontozási rendszer változása is. Jövőre ugyanis a Forma-1-ben alkalmazott pontozási rendszert ültetik át a rali VB-re is. Ennek alapján a 10-8-6-5-4-3-2-1 lesz a kapható pontok száma az első helyezéstől lefelé. Az ötletet a csapatfőnökök egyelőre díjazzák. Malcolm Wilson (Ford) szerint ez a lépés közvetlenebbé teszi majd a bajnokságot, és nem okoz majd behozhatatlan hátrányt, ha valaki esetleg több futamon sem szerez pontot.