Elfogyott a Hyundai csapat pénze...

2003.02.05. 12:42

 
   
   

A gyári rali csapat meglehetősen nehéz napokat él át. Még az is elképzelhető, hogy anyagi gondjaik miatt a VB következő futamát, a Svéd ralit ki is hagyják a repertoárból. A Castrol céggel kötött szponzori szerződésük ugyanis tavaly lejárt.

Ez még nem lett volna túl nagy baj, mivel rögtön a Shell nevű meglehetősen nagy olajcégnél találtak helyettesítő pénztárcát. De aztán a szerződás aláírása csak tolódott, csak tolódott, most meg ott látjuk a Shell logókat a Skodákon... Pech. Így alakulhatott ki az a helyzet, hogy Monte-Carlóban a két WRC szinte teljes háttér nélkül versenyzett. Nemcsak a technikai eszközök, de a szerviz csapat létszáma is teljesen minimálisra lett csökkentve. Ha nem találnak hamarosan újabb fejőstehénre, a Svédekhez már el sem kell utazniuk.

"Nem szeretnénk kihagyni a Svéd futamot, de ha nincs pénzünk, nem tehetünk mást" - mondta a csapat vezetője. A pilóták számára sem örömteli napok ezek, mivel az eddigiekkel ellentétben nincs betáblázva előre az évük, így nem tudják mit fognak csinálni. "Raliprogramunk ugyan van, de tesztelés egy perc sem szerepel a tervek között" - mondta Armin Schwarz, a csapat egyik versenyzője.

"Abnormális a helyzetünk. A gyártó, az anyacégünk azt hiszi, elég csak a versenyen használni az autókat, nincs szükség tesztelésre. A Montén ráadásul pontszerző helyen értünk célba, ami bizonyítja az autók versenyképességét - és a vezetőség elgondolását is véletlenül igazolta -, de az ilyen formában történő versenyeztetés életveszélyes."