2003.03.05. 15:32

 
   
   

Már nem bizonyult értelmetlennek ez a mostani genfi motorsó. A Skoda ugyanis ma mutatta be legújabb rali járgányát a Fabia WRC-t. A hozzá tartozó nagy szavak: "egy új kezdet előhírnöke".

Azt is mondták még róla, hogy a Fabia RS alapjaira épült, de én még nem láttam a magyarországi Skoda kereskedésekben Fabia RS-t, így ez az információ tulajdonképpen nem sokat jelent. Az már sokkal inkább lényeges, hogy az évad harmadik szakaszában fogják bevetni először a rali VB futamain, aminek valljuk be épp itt volt már az ideje. A négy éve szolgáló Octavia megérett a nyugdíjazásra.

Vratislav Kuhanek, a Skoda autós ágának elnöke így beszélt a gépről: "A Fabia WRC az eddigi legkifinomultabb autó amit a Skoda Motorsport készített. Több kiváló modell ötleteinek felhasználásával, tulajdonképpen kompromisszumok, és áldozatok nélkül állt össze. Az alapok a legjobb eladási statisztikával rendelkező Fabiára épültek, és új partnereink a Shell, és a T-Mobile is teljesen elégedett az eredménnyel. Nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbra is azon hat autógyár közé tartozhatunk, akik a rali világbajnokságban részt vesznek"

A Fabia RS egyébként a Skoda szintén teljesen új tipusa. Mindkét újdonság műszaki adatai a motorsón látnak napvilágot.