Szlalom? Már megint? Akkor rakpart!

2003.03.10. 11:34

 
   
   

A 60-as évek óta szinte megszakítás nélkül, minden évben tavasszal a műegyetem előtti parkolót lepik el a szlalomversenyek hívői. Az évek folyamán csak kisebb módosítások történtek a verseny lebonyolításában, de a hangulat és a résztvevők száma azonban semmit sem változott.

 
   
   

A közlekedésmérnöki kar hallgatói kötelességüknek érzik a hagyományt folytatni, így mindig azok az aktuális hallgatók lépnek rendezői státuszba, akik egy kis indíttatást éreznek az autózás iránt. Az egyetem vezetősége is pártolja a rendezvényt, hiszen a nevezési -és reklámdíjakból befolyó pénz az ő kasszájukat hizlalja. Igaz, ezt az összeget a hallgatók részére forgatnák vissza, ha lenne ilyen összeg. De nincs, mert általában nullszaldós a költségvetés. Így csak a versenyzők és a nézők járnak jól.

 
   
   

Így volt ez a mostani hétvégén is. Sok autó, és még több őrült. Volt, aki kimondottan erre a célra vásárolt egy 7-es BMW-t 25.000 Ft-ért, és kinyomta a szemét is a pályán. Mások az utcai autóikkal próbáltak szerencsét, de az igazi eredményt elérők nem a gumit füstölők, jobbra-balra csapatók, hanem a precízen, a pálya képzeletbeli vonalán haladók lettek. Igaz, az ő autóik kimondottan a szlalomozásra lettek építve, és ez is nagy előny.

A látványt viszont akkor is a hátul hajtottak adták. Azon belül továbbra is a legnagyobb sztár a Lada. Azt mindenki szereti_