OMV Tesztrali már hetedszer

2003.03.17. 15:54

 
   
   

A magyar ralibajnokság kezdete előtt a versenyzők számára a szokásos rábaringi rohangálás nyújtott ismét autókipróbálási lehetőséget. Meg persze a nézőknek kiváló szórakozást. Mert a tavalyitól eltérően a vasárnapi időjárás minden eddiginél több embert vonzott a pálya szélére. A két futam során 82 versenyautó vánszoroghatott fel a pályára, de persze most is a Ladák vitték a prímet. Volt, aki már az első jobbos kanyarban megforgott, nem kis örömöt szerezve a felaljzott tömegnek.

 
   
   

A Benik Balázs-Somogyi Pál (Ford Focus WRC) kettős abszolút győzelmével, a Faltusz-Békefi-Peugeot 306 trió második helyével valamint a Botka-Papp duó és Mitsubish Protonjuk harmadik helyével végződött a két szakaszon 18 km-ből álló futam. Az említett 82 párosból 69 ért célba, de nincs ebben semmi különös, mivel meglehetősen sokan bulisra vették a figurát és mindenféle szedett-vedett autóval - ami a biztonsági előírásoknak természetesen megfelelt - vágtak neki a parabolikával erősített gyorsaságiknak.

 
   
   

Nem így Szabó Árpék, akik most próbálták ki először a pókos Peugeot új váltóját, és sperrdifijét. A 140 km/h-s végsebesség nem tűnt kevésnek - bár kétszer is sikerült elérniük egy körön belül - mivel megnyerték az N2 kategóriát.

 
   
   

Faltuszék pedig két autóval is beneveztek a futamra; idén a raliban nem a szokásos Peugeot-s mutatványra készülnek, hanem egyedülállóként egy Super 1600-as Ford Pumával fognak hasítani. Na, ez volt a másik autó amivel keringtek az écsi gyűrűn, de úgy látszik egyelőre még a 306-ost érzik jobban, mivel avval futottak jobb időket. Igen, tudjuk, hogy a Puma egy kategóriával kisebb, de mégis_ Mindamellett a Pumával is mindössze 2 tizeddel szorultak a második helyre Ábrahámék Feliciája mögött, úgyhogy nem lesz semmi baj az új kocsival a bajnokságban.