Jövőre Burns ismét Subaruzni fog, talán.

2003.03.26. 10:02

 
   
   

Alig kezdődött meg az idei rali VB szezon néhányan már az év végére gondolnak. Persze csak azok, akiknek idén jár le a szerződésük jelenlegi csapatuknál. Ilyen például a 2001-es világbajnok, Richard Burns is, akinek nem jött be túlzottan a francia kapcsolat. Ezt érzi ő is, így a szárnyra kapott hírek eredetileg az ő szájából hangzottak el.

 
   
   

Ezek a hírek pedig arról szólnak, hogy 2004-től szívesen visszaülne egy Subaruba, amire meg is van az esélye, mivel Tommi Mäkinen a nyugdíjba vonulás gondolatával foglalkozik, mivel az ő szerződése is lejár idén. David Lapworth, a Subaru csapat vezetője is megerősítette ezt az elgondolást. "Nagyon egyszerűek a terveink a 2004-es szezonra: mind a pilóták, mind a gyártók versenyében szeretnénk harcba szállni az elsőségért. Ehhez jó lenne, ha velünk maradna Tommi, de az is elképzelhető, hogy egy másik, hasonló képességekkel rendelkező versenyző lenne a támaszunk, és egy harmadik, fiatal tehetség is lehetőséget kapna a harmadik autóban, hogy pontokat gyűjtögessen."

"Richard ideális társ lenne Petter Solberg mellett, az ő tapasztalataival mindig is a leggyorsabbak közé tartozik, és minden esélye megvan a pontszerzésre. Több pilótának is lejár a szerződése idén, így nagy átrendeződések várhatók a 2004-es szezonra, lesznek még meglepetések..."

 
   
   

Solberg viszont azt szeretné, ha Mäkinen maradna a csapattársa. "Nagyszerű lenne, ha Tommi maradna." - mondta - "Nagyon jó a hangulat jelenleg a csapaton belül, ami fontos. Richard visszatérése önmagában még nem jelentene problémákat, ha nem változik meg az én feladatköröm. Nincsenek kifogásaim a csapattársam kiválasztásával szemben, amennyiben a belső légkör, és a munkamenetek maradnak a régiben."