A Mitsubishi dolgozik a ralis visszatérésen

2003.05.15. 12:43

 
   
   

A jövő héten murvás tesztet rendez a csapat Angliában, melyre a meghívott versenyzők nevét egyelőre nem mondja meg. Annyit árultak el, hogy a teljes névsorban Jani Paasonen, Gigi Galli, Kristian Sohlberg, és Petter Solberg testvére, Henning szerepel. Közülük fognak választani, de hogy kiket és milyen szempontok alapján, az egyelőre titok. A csapat jelenlegi távolmaradása a VB futamoktól komoly felkészüléssel telik, mellyel a jövő évi visszatérésüket készítik elő.

A pilótakeresés témája azért került napirendre most a teszt előtt, mert Francois Delecour szerződése korábban fog lejárni, mint Alister McRae-é, akinek 2003 év végéig biztos a helye. Sőt, egyelőre úgy látszik, a skót figura pozíciója a későbbiekben is biztonságban van a Mitsubishinél. "Alister tehetsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a csapatnál maradjon." - árulta el a szóvivő - "A teszten ő nem vesz részt, mert nincs rá szüksége."

További titok még, hogy két vagy három autóval szándékoznak majd részt venni a VB-n, bár ez valószínűleg nagyban függ az új Lancer WRC fejlesztésének alakulásától, melyet még idén be fognak mutatni. Állítólag ez a teszt az utolsó lépés a VB-re történő visszatéréshez, de az is könnyen elképzelhető, hogy csak azt szeretnék elérni, ne feledkezzenek meg róluk az emberek.