Rali VB futam Japánban

2003.07.07. 11:43

 
   
   

A Codemaster cégnél valamit tudnak az emberek. Már néhány évvel ezelőtt - mikor a Colin McRae Rally nevű játék 3. részét készítették - megjósolták a dolgokat. A PS tulajok kicsit korábban, a PC-sek viszont csak néhány hónapja kapták arcukba a játékot, és sokakban felfelé indult a pumpa, mikor meglátták mekkora marhaságok szerepelnek benne. Ebben a 3. részben már eléggé elrugaszkodtak a rali realisztikusan PC-re helyezett átiratától, és inkább a bohókás játszadozást tették előtérbe. Amerikai pályák, Japán pályák_ ááá nem is sorolom tovább.

 
   
   

Erre most kiderült, hogy nem is akkora botorság ez a Japán dolog. 2004-től két, teljesen új területet kívánnak bevonni a világbajnokság menetébe, és ezek közül az egyik, úgy tűnik Japán lesz. A jelenlegi Ázsai-Pacifik Bajnokságban Hokkaido Rali néven ismert futamot ültetnék be a VB programjába.

 
   
   

Az elmúlt öt évben minden alkalommal figyelemmel kísérték a szervezők munkáját az FIA megfigyelői, így a VB színvonalnak való megfelelés, valószinűleg nem kérdéses. Obihiro város lenne a központ, mely kétszázezres lakosságával, és turisztikai lehetőségeivel megfelelő a célra. Az egyetlen szervizpark a várostól 7 kilométerre, roppant kellemes környezetben, 70000 négyzetméteren helyezkedik el. A repülőtér is alig 50 kilcsire van, így a csapatok cuccait hurcoló repülőgépekből is hamar odatalálhatnak a kamionok.

 
   
   

A gyorsok között mindenféle megtalálható. Széles, sima, egyenes, szűk, fák közötti kanyargós, technikás hegyi szerpentinek. Leginkább a finn, vagy a skót pályákhoz hasonlíthatók. A gyorsaságik közti etapok pedig kevéssé használt utak. A verseny lebonyolítása 4 napos formában zajlana. Jelenleg két olyan szakasz van a futamban, ami a nézőknek nagyon kedvező. Az egyik a Tokapci Super Special, amely közvetlen a szerviz park mellett van.

Ezek után már csak az marad, hogy a rali VB-ben részt vevő gyári csapatok, az FIA-val karöltve is küldjenek néhány megfigyelőt a szeptemberi Hokkaido Ralira, hogy nekik is legyen személyes benyomásuk.