Megint átrendeződik a rali VB

2003.08.21. 10:34

 
   
   

Már most, a szezon javában jönnek a jövő évre vonatkozó hírek. Ahogy azt már az év elején is mondogatta, Tommi Mäkinen visszavonul a versenyzéstől. 16 éve vesz részt a raliban, és a világbajnokság keretein belül 134 futamon rajtolt el - ebből 24-et nyert meg. Négy világbajnoki címet tudhat magáénak, melyeket 1996-1999 között szerzett.

"Nagyon sok hír kering a világbajnokság menetének megváltozásáról, és úgy gondolom, hogy valóban véget ér egy korszak a sport történetében. Ez is azt mutatja, hogy itt az idő, hogy lelépjek a porondról. Egyébként sem jutott soha elég időm a családomra, a farmomra, a hobbimra. Szóval most ezekre a dolgokra fogok koncentrálni, és megpróbálok minél több időt tölteni Finnországban. Azt nem mondom, hogy nem ülök többé versenyautóba. Sőt, biztos vagyok benne, hogy néhány futamon a későbbiekben még részt fogok venni, de az is biztos, hogy ezen a szinten a 2003-as szezon volt az utolsó számomra." - szedte össze gondolatait BigMak.

 
   
   

Egyértelmű ezek után a kérdés, hogy akkor ki kerül majd a helyére a Subaru csapatához? A válaszra nem kellett sokat várni. A 2001-es világbajnok, Richard Burns (aki ugye Imprezával szerezte meg ezt a címet) már alá is írta a 2 évre szóló szerződést. Természetesen navigátorával, Robert Reid-el együtt térnek vissza a számukra dicsőséges csapathoz. A jövő évi felállás a kékeknél így az éppen mostanában nősült Petter Solberg, és Burns lesz. A két fiatal versenyző - jó autóval - valószinűleg ott tud majd lenni az élmezőnyben.

 
   
   

Akkor viszont az a kérdés merül fel, hogy az ő helyükre ki kerül a Peugeot csapatnál. Állítólag McRae lába alatt olvadozik a talaj a Citroënnél, és máshova nem nagyon tudna fordulni. Ezért talán ő. De ez nem biztos. Ráadásul a jövő évtől 3 versenyzőt nevezhetnek a gyártók egy futamra, és a Citroën háza tája attól hangos, hogy ez a harmadik pilóta náluk Simon Jean-Joseph lesz, aki jelenleg a francia Super 1600 bajnokságot vezeti. McRae kirugásáról még nem beszélnek konkrétan, de ez ugye nem jelent semmit. Szóval azért maradtak még nyitott kérdések.