Benikék túl vannak az Ausztrál pályák megismerésén

2003.09.04. 09:11

 
   
   

Ahogy az előre ki lett gondolva, Benik Balázs és Rácz Bence tegnap letudta az összes gyorsasági szakasz pályabejárását. A három nap alatt összesen 16 szakaszt jártak be, és így a pályák ismeretében úgy gondolják, hogy nagyon kemény, gyors verseny lesz a hétvégén. Balázs egyedül arra panaszkodott, hogy bár minden pályán kétszer is sikerült átszaladniuk, ez kevés. Nagyon hiányzik neki a nagyobb tempóval való átsuhanás, melyet a harmadik-negyedik alkalommal szokott megtenni. Ekkot tudják finomítani az itinerben azokat a részeket, melyek a lassú haladással egészen másképp néznek ki, mint a nagy tempónál. Így ezt a műveletet majd verseny közben végzik el. Tegnap délután még a gépátvétel is lezajlott, és ma délelőtt lesz Shakedown (a hivatalos teszt), majd délután a prológgal kezdetét veszi maga verseny!

 
   
   

Benik Balázs:
"Már az első két nap is egyértelművé vált, hogy milyen jellegűek lesznek a szakaszok. A pályák 70%-a nagyon tempós, széles, beton keménységű talajon mehetünk, ami tele van apró kaviccsal, ami csúszóssá teszi az utat. A maradék 30% inkább lassú, technikás, egészen hasonlít a törökországi gyorsokra. Nagyon fontos lesz, hogy az előttünk haladók által felrajzolt nyomvonalat kövessük, mert ott egészen más lesz az út minősége, mint ott, ahol az apró köveket nem takarította le senki.
A rendezés profi, minden nagyon pontosan, precízen működik. A rendezők nagyon figyelnek mindenre, még a legapróbb dolgokra is. Például a pályákon minden veszélyes helyen lévő nagyobb kő vagy szikla meg van festve, hogy jól észre lehessen venni! Egy szóval nagyon komoly. Biztos vagyok benne, hogy nagy verseny lesz, igazán figyelnünk kell majd, ha jól akarunk szerepelni!"