Benikék a legjobb privát versenyzőként adták fel a rali VB-t.

2003.09.05. 10:25

 
   
   

Helyi idő szerint csütörtök délelőtt a hivatalos teszttel (Shakedown) megkezdődtek az ausztrál rally világbajnoki futam legvégső előkészületei. Az egyetlen magyar induló, a Benik Balázs, Rácz Bence kettős három alkalommal teljesítette a 3,5 kilométeres tesztpályát. A privát versenyzők között ők érték el a legjobb eredményt, és a legjobb teszteredményeikkel néhány vb-s versenyzőt is megelőztek.

Aztán a futam első szakaszán, a 2,54 km hosszú Perth-i Super Speciálon 1 perc 39,8 másodperces idővel ismét a privát versenyzők között a legjobb eredményt érték el. Az összetett értékelésben 7,9 másodperccel a legjobb Solberg-Mills duó mögött a 16. helyezést szerezték meg. Az igazi verseny pénteken az első teljes versenynappal vette kezdetét. A versenyzőkre 7 különböző pályán kilenc gyorsasági szakasz vár. A teljes versenytáv 142 kilométer lesz. A nap magyar idő szerint 0 órakor kezdődött, és Balázsék sajnos csak a harmadik gyorsaságiig jutottak.

A 3. szakasz (Murray South I, 20.12 km) 600. méterénél egy csúszós jobb kanyarban (az erősségi fokozat közepes, 3-as) autójuk lecsúszott az útról, és úgy akadt meg egy sziklán, hogy egyik kereke sem érte a talajt. Balázs és Bence megpróbálta visszatenni az autót az útra de nem sikerült, ezért feladni kényszerültek a versenyt. Sem a versenyzők, sem az autó nem sérült meg, saját lábukon tértek vissza a szervizparkba.