McRae visszahúz a Subaruhoz?

2003.12.09. 14:54

A 2004-es rali-vb-szezonra leszerződtetett Richard Burns már több mint valószinű, hogy nem fog szolgálatot teljesíteni a kék autóban. Sem. Betegsége miatt sajnos valószinűleg a teljes jövő évi szezont ki kell hagynia. Így aztán az a helyzet állt elő, hogy a csapatnak egyelőre nincs konkrét sofőrfelállása a következő szezonra.

Több lehetőség is adódott, hogy a jelenlegi világbajnok, Petter Solberg mellé egy másik, kellően tapasztalt versenyzőt állítsanak. Első körben Markko Martin merült föl, mivel a Ford csapat jelenléte is kérdéses volt a jövő évi versenyeken. Néhány napja azonban ez a kérdés eldőlt, a Ford nem vonul vissza, így Martin marad náluk.

A következő név Colin McRae, aki jelenleg csapat nélkül árválkodik, hiszen a Citroëntől kidobták, máshova meg nem kellett. Most úgy adódott, hogy akár vissza is tántoroghat ahhoz a csapathoz, ahol az (eddigi?) egyetlen, 1995-ös világbajnoki címét megszerezte. "Érdekes a szitu - mondta McRae. - De egyelőre nincs semmi konkrét megállapodás. Remélem a héten össze tudunk ülni, és egyeztetjük a részleteket."

Colin mindezt annak tudatában mondta, hogy már biztos a 2004-es Dakar-szereplése a Nissan-nal, és azt is pontosan tudja, hogy ezen kívül nem sok helyre fordulhat, ha színes gyorskocsit szeretne vezetni, vb-szinten, ráadásul a Subaru jelen pillanatban elég ütőképes is a mezőnyben. Leendő csapattársa, Solberg egyelőre nem látja veszélyben pozícióját, hiszen kettőjük közül nehéz lenne egyes vagy kettes számú pilótát kikiáltani a csapaton belül. "Egyelőre nem foglalkozom a kérdéssel - mondta Petter - Abban viszont biztos vagyok, hogy a csapatra pozitív hatással volna Colin szerepeltetése."