Colin McRae visszatér a Peugeotnál?

2004.02.10. 14:40

A legfrissebb hírek szerint már a következő hónapban visszatér a rali pályákra a 95-ös skót világbajnok. A belga Freddy Loix helyét venné át a Peugeot csapatnál. Loix a hétvégi svéd futamon 5 perccel végzett hátrébb mint csapattársa Marcus Grönholm, és az évadnyitó Monte-Carlo-i versenyen sem adta 7 percnél alább. Sosem nyert futamot, a legjobb eredménye a hat évvel ezelőtt a spanyol futamon elért második helyezés.

"Freddy jelenlegi teljesítménye közelében sincs a 307 WRC tudásának. Mindenképpen valaki mással szeretnénk részt venni már Mexikóban is. Valamiféle megoldást keresünk, ami a gyártók versenyében is előrébb lendíti a csapatot, így Freddy megmaradhat harmadik pilótának" - mondta Corrado Provera csapatfőnök. Mindemellett valószinűleg az is közrejátszik Loix hátrébb tolásában, hogy a kimondatlanul, de hozzá tartozó Marlboro-s pénzek a dohány-reklám törvények miatt már sokkal kisebb összegben vannak jelen, így a versenyző a csapatnak kevesebbet ér, mint korábban.

Provera viszont nagy nyomás alatt van, hiszen minél előbb meg kell találnia Grönholm társát, aki eredményeket is szállít. Már kétszer is tárgyaltak McRae apjával, aki egyben a menedzsere is, de egyelőre nem beszélnek konkrét szerződésről.