Elkészült az új Subaru Impreza WRC

2004.02.24. 10:01

A rali VB következő futamán, Mexikóban mutatják be a Subaru idei fejlesztésű Impreza versenygépét. A WRC2004-ben a motort dolgozták át egy kicsit, és a felfüggesztésen módosítottak Az elektronika és az aerodinamika mindig is a fejlesztések első számú területei, így természetesen ezek is mások, mint a korábbi verzión.

David Lapworth, a Subaru World Rally Team igazgatója így beszélt róla: "Ha megnézzük az Impreza fejlesztésének elmúlt 10 évét, akkor három éves periódusokat találunk. Minden harmadik autó már egy újabb evolócióhoz tartozik. A 2003-as modell volt a jelenlegi Impreza első fejlesztése. Akkor rengeteg munkát fektettünk többek között az aerodinamikára - például a hátsó szárny -, és a felfüggesztésre. Az akkor megalkotott részeken idén csak kicsit kellett simítani, így inkább a motor, az elektronika és a karosszéria fejlesztése kapott nagyobb hangsúlyt."

Az autó tesztelése már november óta folyik, és a világbajnokság első két futamán - még az előző verzióval - bemutatott nem túl sikeres részvétel után a csapat a március 12-14 között, Mexikóban rendezendő következő futamon már a WRC2004-el vesz részt, és egyértelműen győzelemre számítanak.