Előre törekszik a Mitsubishi

2004.03.26. 14:34

A japán csapat erősen szeretné elfelejteni az idei nehézkes szezonkezdést a rali VB sorozatban, és hatalmas ugrásra készülnek a következő havi Új-Zéland ralin. A csapat egyes számú versenyzője, a francia Gilles Panizzi a legutóbbi, mexikói futamon a nyolcadik helyet tudta elérni, az előtte levő montén pedig a hatodik lett. A második autóban sem Kristian Solberg, sem Gigi Galli nem látta meg a célt.

Az új Lancer elég régóta problémákkal küszködik leginkább a váltó és a felfüggesztés terén. Mario Fornari a Mitsubishi csapat technikai főnöke elmondta, hogy a következő hetekben Európában fognak tesztelni, és a teszt elsődleges feladata ezen hibák kiküszöbölése lesz.

"Mexikóban először versenyeztünk murvás úton" - mondta - "Elég nehéz feladat volt a helyünket megbecsülni a többi csapathoz képest. A tesztünk túl rövidre sikerült a verseny előtt, ezért nem is voltak nagy elvárásaink. A váltó fejlesztése jó úton halad. Már itt is sokkal jobb volt, mint előtte a Svéd futamon. Valójában elégedett vagyok a munkánkkal, mivel tudom, hogy nagy nyomás van a szerelőkön az új dizájn kialakításán, és több alkatrészt is teljesen átterveztünk néhány hét alatt."

"Most igazából a megbízhatóság az ami a legfontosabb cél. Biztosan kell tudnunk, hogy az autó végig kibír egy futamot. Dél Franciaországban tesztelünk az új-zélandi futam előtt, ahol a beállításokkal fogunk foglalkozni. Sokat várunk ezektől a napoktól, de majd a versenyen dől el, hogy volt-e eredménye a munkánknak."