Grönholm repülhet a Peugeot-tól, Galli helye fixálódik

2005.02.16. 13:12

A francia rali-vb-csapat vezetője, Corrado Provera élesen bírálta Marcus Grönholmot a hétvégi svéd futam után. Szó szerint azt mondta, hogy szükségtelenül nagyot csalódott a csapat első számú versenyzőjében, olyannyira, hogy a kirúgás gondolata is megfordult a fejében.

Grönholm nagy harcban volt a verseny kezdetétől Petter Solberggel az első helyért, mikor a 16. gyorsaságin megperdült a 307 WRC-vel, leesett az útról, és a leszakadt bal első kerék miatt kiesett a küzdelemből. Provera szombat este figyelmeztette Grönholmot, hogy ne vállaljon semmi kockázatot, annak ellenére, hogy fontos lenne a győzelem a gyártói pontverseny miatt is. Aztán úgy látszik, ez a tanács süket fülekre talált, amit Provera egyáltalán nem díjazott.

"Marcus kiesése teljesen értelmetlen és szükségtelen esemény volt" - mondta. "Nem volt semmiféle műszaki problémánk egyik autónkkal sem. Csak a szokásos szervizelési műveleteket kellett rajtuk elvégezni. Így most egyedül a versenyzőkön múlott, hogy elszalasztottuk a pontszerzés lehetőségét ezen a futamon."

Grönholm pedig úgy látja, hogy pusztán egy kis hibát vétett. "Egy nagy, széles kanyarban történt. Befordultunk, majd leestünk az útról. Közben egy kicsit megütődött az autó eleje, és hemperegni kezdett. Szörnyű volt, de mit tehettem volna? Hibáztunk és kiestünk."

A Grönholm alatt rezgésbe kezdett léc egy másik csapatnál viszont pont rögzülni látszik. A Mitsubishiről, és Gigi Galliról van szó. A remek svédországi szereplése után a csapat úgy gondolta, hogy elindítja az olasz srácot a mexikói futamon is. "Gigi hétvégi autózása teljesen meggyőzött" - mondta Isao Torii, a Mitsubishi Motor Sport elnöke. "Eredetileg Panizzit neveztük kettes számú versenyzőnek a mexikói futamra, de Gigit is magunkkal visszük, és ő is elindulhat egy autónkkal, hogy további tapasztalatokat tudjon szerezni, amire a jövőben mindenképp szüksége lehet."

Galli pénteken tette le névjegyét a rali-vb történetében, mikor az abszolút lista negyedik helyén végzett, és még egy gyorsasági győzelmet is fel tudott villantani. A későbbi technikai problémák ugyan hátravetették az eredménylistán, de vasárnapra kicsit javítani tudott, így pontszerző helyen futott célba.

"Ez volt az ötödik WRC autós versenyem, szóval nagyon boldog vagyok, hogy gyorsaságit nyerhettem, és még az első tízben is végeztem" - nyilatkozta Galli.