A Mitsubishi WRC leszerepelt

2001.10.08. 11:36

 
   
   

A Mitsubishi csapat másodpilótái, a Loix-Smeets duó a 12. helyet csípték meg az új WRC-vel el a hétvégi San Remo rallin, ahol a francia autók és a francia pilóták domináltak, akik híresen jók az aszfaltos futamokon. A verseny másik különlegessége, hogy a Mitsubishi itt mutatta be a régóta várt Lancer WRC-t.

A szintén ilyen autót hajtó négyszeres világbajnok Tommi Makinen az utolsó előtti szakaszon búcsúzott el a versenytől, ráadásul pontszerző helyről. Mivel azonban a világbajnoksági pontversenyben az élen vele egálban álló McRae sem kapott pontot, így a felállás nem változott, csak az üldözők léptek kicsit közelebb. A gyártók versenyében azonban már igenis hiányoznak a pontok, hiszen egyre jobban leszakadnak az élen álló Fordtól, és egyre nagyobb veszélyebe kerül a második helyük is.

Loix az utolsó nap lépett előre a 12. helyre, miután utolérte a Peugeot-s Rovanpera-t a napi táv felénél. "Az autó remekül kezelhető a nedves aszfalton, de az utolsó két szakaszon a felhőszakadás sok vizet hozott az autó belsejébe is." - mondja Loix - "Az ablakok bepárásodtak de mi csak azért is visszatértünk a központba, San Remoba. Biztosak voltunk benne, hogy ez nem a legkönnyebb versenyünk. Az járt a fejemben, hogy menjünk végig, teszteljük az új autót, és ahol csak tudunk, gyorsak is legyünk. Nagyon sokat tanultunk itt, és reméljük hamarosan győzni is tudunk majd. Az időerdményeink javulnak, és a dolgok állása is egyre pozitívabb."

A diffi gondok miatt nehézkes kezdés után Makinen némileg javult, és az ötödik időt autózta az utolsó nap első gyorsaságiján, csökkentve a különbséget közte és McRae között. Az utolsó két szakasz előtt már csak nyolc másodperc választotta el a Fordostól. Ekkor azonban nekiment egy falnak, a Lancer bal első kerekét kiszakította, és a céltól 30 kilométernyire kiállni kényszerült. "Az autót teljesen megjavítottuk, de még mindig nehéz maradt a verseny a számunkra." - mondta Makinen - "A 15. szakaszon nagy volt a köd, szinte semmit sem láttunk, az autó felúszott a vízre és nekicsúszott egy fal szélének. Szerettünk volna pontokat szerezni itt is, de nem sikerült. Van néhány tervünk, amit majd Korzikán kipróbálunk, így nem csüggedünk, még semmi sincs veszve."

A csapat vezetője, Derek Dauncey így látja a helyzetet: "Azt hiszem úgy tisztességes, ha bevalljuk: az után a minimális tesztelés után, amit a WRC-vel tettünk, nagyon is jól szerepeltünk. Az utolsó napi időeredmények azok, amiket vártunk. Igazából már Korzikára figyelünk, hogy ott minél jobban szerepeljünk."