Subarura vált a négyszeres világbajnok

2001.10.11. 13:46

 
   
   

A Mitsubishi rendíthetetlen pilótája, aki négyszeres világbajnoki címet is szerzett a gyémántos márkával, a hétvégén tesztvezetést tervez a Subarunál. Ez felveti a kérdést mely szerint csapatot kíván váltani?

BigMak rengeteg sikert élt már meg a Mitsubishivel, de jövőre lesz 38 éves és elismeri, hogy most van az utolsó esélye arra, hogy máshol próbáljon szerencsét. Hogy most tényleg új csapaton töri a fejét vagy sem, egyelőre nem tisztázott, de egyre erősödik a szóbeszéd, hogy a Subaruhoz, vagy a Citroenhez szerződik át. A Mitsubishi is erőteljesen keresgél másik versenyzőt, ha a finnüket elveszítenék.

A Lancer WRC kiábrándító teljesítménye San Remóban sem bátorítja Makinent a maradásra, mivel kicsi az esélye annak, hogy lényegesen javuljon az autó a következő heti korzikai futamra. A Mitsubishi listáján szerepel Francois Delecour is, de a francia azt mondja, hogy a Fordnál szeretne maradni.

"Tommi azt mondta nekem, hogy még nem döntött. Tudnom kell mire számíthatok, hiszen időben kell lépnem új versenyzőt találni a helyére, de hangsúlyozom, nem én szeretnék tőle megválni. Hallottam, hogy a hétvégén Subarut fog tesztelni, nincs ezzel semmi problémám."- mondta Andrew Cowan, a RalliArt főnöke.