MG ismét a pályán

2001.10.31. 10:25

 
   
   

Az MG csapat eszeveszetten dolgozik a várva-várt rally VB-s bemutatkozáson a Super 1600 kategóriában. A ZR hatchback típusa már félig készen áll, és a jövő évi Monte-Carlo Rally-n szeretnék megejteni a debütálást.

Már nincs sok idejük, mert bár Monte nem szokott Január 17 előtt kezdődni, még az autó tesztelése és persze a homologizáció sincs még meg. A K-sorozat versenyzésre alkamas motorja csak most készült el, és annyit kellene tesztelni, amennyit csak lehet, mielőtt a jövő évi regisztrálás lezáródna.

A korábbi brit ralibajnok, Gwyndaf Evans az egyik lehetséges pilóta a 2002-es Junior világbajnokságban (ez a Super 1600 új neve). Mivel a versenyzőknek mind a hét futamon részt kell venniük, ha az autó nem készül el, még nem az MG-vel fog rajthoz állni.

A gyár legutolsó Montés fellépése 1986-ban volt, mikor sem Tony Pond, sem a Ford csapat jelenlegi vezetője, Malcolm Wilson-nal nem ért célba a 6R4-típusú autókkal. A márka korábban viszont sikeresebben szerepelt. 1962-ben és 63-ban megnyerték a kategóriájukat.