Makinen továbbra is pótlással dolgozik

2001.12.21. 13:23

 
   
   

Tommi Makinen a négyszeres világbajnok régi hű fegyverhordozója nélkül kezdi meg a 2002-es rally évadot. Risto Mannisenmaki, a navigátora még mindig nem épült fel az idei korzikai versenyen elszenvedett sérülésből, így továbbra is a pótspan, a finn származású Kaj Lindstrom lesz BigMak társa a Subaruval való versenyszerű ismerkedés közben.

Mannisenmaki gerince a korzikai verseny első gyorsaságiján roppant meg, mikor felborították a Mitsubishi Lancer WRC-t. Helikopterrel villámgyorsan kórházba szállították, és remélhetőleg a 2002-es sorozat harmadik futamára - mely szintén a korzikai lesz márciusban - már visszaülhet a versenyautóba, mely közben Subarura cserélődött.

"Már két hónap eltelt a baleset óta, és nagyon szépen javul az állapotom." - mondja - "Hazatértem és normális életet élek. Az eltört csigolyám is javul, de megsérült néhány ideg is a hátamban és ezek teljes gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe. Egyszerű tornagyakorlatokkal, sétával, úszással próbálom az erőnlétemet szinten tartani."