Dakar: Schlesser kiégett autója miatt feladta

2002.01.03. 13:56

 
   
   

A magyar páros úgy tűnik magára talált, és a technika ördöge is megbékélt velük. A kedd éjszakai váltócsere után tegnap már taposták a Chevyt, és valamennyit sikerült is előrébb lépni a listán. A napi szakaszt a 64. helyen zárták, és összetettben is előrébb kerültek a 77. helyre

A korábbi kétszeres Dakar győztes Jean-Louis Schlesser Renault Kangoo prototipus autója a szerdai ouarzazate-i gyorsaságin kigyulladt. Schlesser már többször is kiesett a versenyből vagánykodása miatt - egyszer az első helyről kellett lemondania, mert a tengerparton belehajtott a vízbe, és ott tengelyig elsüllyedt az autója -, tavaly pedig korai rajtolás miatt kapott egy óra bünetetést és így a negyedik helyen végzett. Most azonban saját tervezésű, hátsókerékhajtású, dízelmotoros verdáján az üzemanyag-befecskendező hibája okozta a tüzet. A két versenyző nem sérült meg, de az autó porig égett, így a kilencedik helyről kellett búcsút mondani a dakari kilátásnak.

A szerdát Peterhansel nyerte a Nissan Pick Uppal, viszont az öszetettben Maszuoka átvette a vezetést a Pajeroval. Második helyen Sinozuka áll szintén Pajeroval, a harmadik helyre pedig De Mevius (Nissan Pick Up) került.

Csütörtökön az újabb bevetés 351 km gyorsaságit és 442 km etapot tartalmaz.