A Bentley csak egy autóval versenyez

2002.02.01. 12:33

 
   
   

A legendás angol gyártó, a Bentley bejelentése szerint idén csökkenti támadó erejét a 24 órás Le Mans-i versenysorozaban, hiszen csak egy autóval áll rajthoz. Ehhez a híres francia versenyhez a Bentley tavaly tért vissza, több, mint 50 éves szünet után. Idén ugyan maradnak, de az EXP Speed 8 autó csak egy példánya fogja riogatni az ellenfeleket.

A VW tulajdonában levő márka ráadásul az amerikai Le Mans sorozatban fogja tesztelni az autót. A 12 órás Sebring-i futam, márciusban a Le Mans előszeleként várhatóan sok tapasztalati pontot ad majd a fejlesztőknek.

Miután tavaly La Sarthe-ban elnyerték a "futottak még" kategória harmadik helyét az Audi mögött, csak Andy Wallace, Butch Leitzinger és Eric van de Poele kaptak engedélyt a 2002-es szezonban való szereplésre. Tavaly a második autó vezető pilótája Martin Brundle volt, aki idén a Forma-1-es érdekeltsége miatt nem tud/akar itt is részt venni. A második EXP megszűnésével Brundle mellett a brit sportautó király, Guy Smith és a korábbi Le Mans győztes Stephane Ortelli is kiesett a mezőnyből.

Az autó egyébként teljesen új, 4 literes motort kapott, és amennyiben idén nem lesz képes az Audit maga mögé utasítani, az Apex Motorsport vállalta, hogy a 2003-as szezonra egy teljesen újat készít, amivel biztosan a dobogó legtetejére állhatnak majd.

Franz-Josef Paefgen, a Bentley elnöke így látja a helyzetet: "Szeretnénk feljebb lépni a dobogón, ha ez nem sikerül, akkor legalább megismételni a tavalyi eredményünket. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a 2003-as új autó már a csúcsra repíti a Bentley-t."