Mosley bünteti a Citroënt

2002.02.12. 10:50

 
   
   

Az FIA elnöke, Max Mosley bejelentette, hogy a Monte-Carlo ralin, a Citroënes Sebastien Loeb számára kiszabott két perc büntetést nem törlik el.

Loeb a büntetést tiltott kerékcseréért kapta, amit a 10 perces szervizparkban követtek el a második nap végén. Ráadásul a csapat őt jelentette be győztesnek is, annak ellenére, hogy a büntetés már érvényben volt, igaz, a csapat fellebbezett. Az igazi győztes, a Subarus Tommi Makinen csak négy nappal később nyugodhatott meg, mikor a Citroën visszavonta a fellebbezést.

"El kell ismerni, ha valaki hibázik. Nem értem miért volt szükség a büntetés felfüggesztésére, hiszen nem jelent Loeb-nek különbséget, hogy most két perccel előrébb, vagy két perccel hátrább indul. A pálya ugyanaz." - mondta Mosley. - "Két különálló dologról volt szó, mikor a büntetés felfüggesztését vizsgáltuk. Nyilvánvalóan semmi értelme, ha még így is könnyedén megnyeri valaki a versenyt, arra azonban nagy figyelmet kell fordítani, mi történjen, ha épp e miatt veszti el. Visszatekintve a futamra, nem értem miért döntöttek úgy a rendezők, hogy mégis felfüggesztik. Amennyiben valóban tiltott szervizelés történt, ki kellett volna zárni a versenyzőt. Ha azonban csak egy apró hibáról van szó, az teljesen más helyzet."