Versenyautó kiállítás - tereprali cél

2002.02.18. 14:14

 
   
   

A hétvégén ismét rendeztek verseny- és sportautókiállítást, ezúttal a BNV területén a B pavilonban. A tényleg szép számú látnivalót kevéske látogató tekintette meg. Talán az 1700 forintos belépő és a nem túl intenzív beharangozás miatt. Aki azonban vette a fáradságot - és a pénztárcáját - és elment nézelődni, az nem bánta meg. Az amerikai rettenetek, a szokásos veteránok, a kuriózumnak számító F1-es BMW és a szétnyitott Ferrari mellett jó néhány, a rali mezőnyből ismert autó is látható volt közelebbről.

Érdi Tibor a vadiúj Subaru WRC-jét mutatta be. Elmondta, hogy az aszfaltos teszteken már túl van, és nagyon kellemes az autó. Az esztergomi futam előtt szüksége van még néhány murvás tesztre is, és azok után már bátrabban latolgathatja az esélyeket.

Szíjj Zsolték Feliciája hatalmas "eladó" felirattal virított. Zsolt elmondta, hogy idén nem sok idejük lesz a versenyzésre, így szeretnék az autót eladni, vagy bérbeadni. Bérlés esetén ők néhány külföldi futamon állnának rajthoz ugyanezzel az autóval. Ha azonban sikerül eladniuk, akkor ők bérelnek egy másik versenyautót, de szintén csak egy-egy futam erejéig.

A kiállítás utolsó napján, vasárnap kora délután végződött a hazai tereprali bajnokság idei első futama, nem is akárhogy. A szervezők a célt a kiállítással összehangolva a B pavilon mellé jelölték ki. További részletek a versenyről itt .

A kiállításról a sok duma helyett beszéljenek inkább a képek.