Tereprali nyitány - Palik Lászlóval

2002.02.18. 14:32

 
   
   

A hétvégén megkezdődött a magyar tereprali bajnokság, a III. Adrienn-Gombi Kupával. A kétnapos rohanás 327 km-en keresztül tartott. Ez a táv tartalmazott 8 szelektív szakaszt, melyek összesen 130 km fékevesztett örömködést jelentettek a mezőnynek.

Persze nem mindenkinek, ugyanis a 22 induló párosból csak 15-en látták meg a vasárnapi célt, mely az épp akkor, a BNV-n folyó versenyautó kiállítás közvetlen szomszédságában volt. Sok versenyző foga beletört a csobánkai katonai gyakorló terep autó alá gyűrésébe, ahogy a TV2 Bázis című műsorának - azt is itt forgatták - résztvevőié is. Ezután a piliscsévi krosszpálya laza talaja már szinte felüdülést jelentett.

Vasárnapra már csak Domony és Őrbottyán környéke maradt a versenyben maradtaknak. Akik között feltűnt az elmúlt hónap nagyon is szem előtt levő terepjárós versenyzőpárosa, a Szalay - Palik kettős. Dakar után azonban már nem egy párost alkotnak, hanem mindketten külön autóval, de egy csapatban csapattak.

Szalay visszahelyezte a navigátorülésbe régi fegyverhordozóját, Jakab Tamást, és az autó is a már ismert Blazer volt. A második nap végén a dobogó harmadik helyére kapaszkodhatott fel. Palik László Toyotás teljesítménye nem nevezhető kimagaslónak, de azért nem is csekély, hiszen célba ért, bár eléggé hátul. A nyolc szelektív szakaszból négyszer volt ő a leglassabb. Ezeken a futamokon - meg másokon sem, főleg kezdő pilóták esetében - nem szokás cikizni a gyengén szereplőket, és ez most igaz Palik Lászlóra is.

A futamot a Benyó Miklós-Maurer Péter páros nyerte Hyundai Galopper-rel. Második helyre a Subaru Forestert terelő Korda-Tóth kettős érkezett. A bajnokság következő futama április elején a szintén Budapest környéki Viessmann kupa lesz, melyre valószínűleg már elkészül Gál Baba autója is, és ő is részese lesz a versengésnek.