Az MG új reménysugara

2002.03.20. 08:35

 
   
   

Az MG ZR EX258 visszatér a ralipályákra a hétvégi Katalán rallyn. Az immár harmincnyolcadszor megrendezett verseny az idei Junior WRC bajnokság második futama lesz.

Az előző versenyükön, a Monte-Carlo ralin a harmadik gyorson estek el, de az autó addig sem muzsikált túl jól. Most egy teljesen új építésű MG-vel vágnak majd neki a távnak, és nem szomorkodnak, hiszen ezt az évet egyébként is a fejlesztések tesztelésére szánták.

Ebben a második kiadású autóban már sokkal rugalmasabb a motor. Már 3000-es fordulattól húz, szemben a Montén használttal, amelyik 6000 alatt nem akart megmozdulni sem. Ezt új fejlesztésű vezérműtengellyel és átprogramozott kompjúterrel érték el. A felfüggesztést is lejjebb engedték és ezel a beállítással az angliai MIRA tesztpályán kipróbálva Gwyndaf Evans, a pilóta kissé bizonytalanul nyilatkozott:

"A fejlesztések hihetetlenül sokat változtattak az autó viselkedésén, sokkal könyedebben szalad. Azonban van még néhány gondunk amit nem fogunk tudni megoldani a vesenyig. Roppant mód alul-vagy felül kormányztt az autó. Már sejtjük, hogy miért, és már most is sokkal jobb, mint volt, de még rengeteget kell tesztelnünk_"