McRae ujjához képest Loix lábtörése semmiség

2002.04.18. 12:38

 
   
   

Míg a Ford pilóta számára áthelyezték a váltót a baloldalra, hogy legalább váltani tudjon a sérült kezével, ha már a kormányt nem tudja megtartani, addig a Hyundai-os Freddy Loix nem hajlandó elismerni, hogy a szezonnyitó Monte-Carlo Ralin elszenvedett bokatörése hátrányt jelentene számára.

A belga fiú a bal bokáját törte el mikor nekiütközött egy hídkorlátnak, majd a VB következő két futamán is gond nélkül végigszaladt az Accent WRC-vel, bár a sima járáshoz mankókra volt szüksége, mivel műanyag csizmát kapott a javítás alatt álló végtagjára. Állítása szerint néha fájdalmat érez a csontokba épített szegecsek tájékáról, de nem vetetheti ki őket, mert a felépülési idő nagyon elhúzódhat, amit nem engedhet meg a jelenlegi feszített tempójú WRC programban.

 
   
   

"Normálisan tudok járni, a tréningek során érzem a szegecseket, de vezetés közben sosem. Semmilyen problémát nem okoznak."-mondja Loix

Az utóbbi aszfaltos futamok nem feküdtek túlságosan az Accent-nek, de Loix navigátora, Sven Smeets úgy gondolja, hogy a szerencse visszatér majd hozzájuk a murvás pályákon, talán már Cipruson is. "A sofőröm szereti ezt a versenyt. Eddig mindig jól szerepeltünk Cipruson, remélem ez most is így lesz."- találgat Smeets.