Új pályák a brit VB futamon

2002.05.07. 09:45

 
   
   

Már az idei év elején nyilvánvalóvá vált, hogy az angliai rali VB futammal valamit kezdeniük kell a rendezőknek. Az elmúlt években egyre fontosabbá vált a biztonság, melyet nemcsak a versenyzőkre, hanem az egyre nagyobb számban megjelenő nézőkre is kiterjesztenek.

A tervek egyelőre csak vázlatos formában vannak készen. Ezek alapján a verseny központja Wales-ben marad, Cardiff városában, akárcsak tavaly. A gyorsaságik azonban hét különböző erdei pályán zajlanak majd, egy-egy pályán többször is végigszaladnak, és lesz olyan, amelyik a második napon is szerephez jut. Néhány keletre fekvő pálya, mint például a Tyle-i és a St.Gwynno-i, teljesen törlődik a programból, míg az utolsó napi penzum, mely a verseny leghosszabb szakaszát, az 53 kilométeres Rhondda-it tartalmazza, valószínűleg marad.

 
   
   

Az új tervekben gondoltak a nézőkre is. Úgy alakítják ki az időtervet, hogy ne kelljen sokat utazniuk a pályák között, sőt, inkább maradjanak egy helyen, ahol az egész napot eltölthetik a látványos szórakozással. A verseny november 14-17. között lesz, a nevezők számát 90-re maximálták. Ez sajnos azzal jár, hogy néhány amatőr brit versenyző, akik eddig gyakran részt vettek ezen a versenyen, most kénytelenek lesznek távol maradni.

Az új tervek a gyártók versenyében szereplők szempontjainak is megfelelnek. Néhány apró finomítás még hátra van, de az biztos, hogy a végső tervek roppant egyszerűek lesznek. A jövő VB futamainak is irányadó elgondolásokat tartalmaz, nemcsak a szigetország versenyét tekintve, hanem a teljes rali VB szezonban szereplő versenyekre is.