Peterhansel az élről esett ki Portugáliában

2002.05.13. 13:24

 
   
   

A tereprali harmadik futamán, a Baja Vodafone nevű portugáliai versenyen a 15 km-es prológot Peterhansel nyerte a Mitsuibsihi Pajeróval, ami azért is különleges, mert 6 éve vett utoljára részt ezen a futamon, ráadásul akkor még motorral. Carlos Souza másodikként végzett, ami az új Strakar T2-vel való ismerkedést tekintve nem is rossz. Csapattársa, Miguel Barbosa lett a harmadik.

Az első szakasz után még mindig nem sokat változott a helyzet, hiszen Peterhansel továbbra is tartotta vezető helyét. Stephane Henrard autójában a turbó rakoncátlankodni kezdett, és csapatfőnöke, Schlesser jobbnak látta, ha Henrard inkább feladja a versenyt, minthogy esetleg kigyulladjon az autó. Az első nap folyamán Peterhansel utolérhetetlen volt, a lépést egyedül Carlos Sousa tudta tartani vele, bár 250 km után már 7 perc hátrányban volt mögötte. Rui Sousa még a prológon kapott kardántengely-törés miatt került hátrébb, de ezt iszonyatos tempóval autózva hamar ledolgozta, és a harmadik helyen állt a második nap reggelén. Ez a nap Peterhansel számára végzetes volt. 40 km-re a rajttól elütött egy sziklát, ami kiszakította az egyik hátsó kerekét, és ez a futam végét jelentette számára. Helyét Carlos Souza vette át, és meg is tudta tartani a verseny végéig. Veszélyt egyedül Rui jelenetett rá, de az utolsó nap 180. km-énél elektronikai probléma miatt ő is feladni kényszerült a futamot.

 
   
   

A végeredmény ennek tükrében így alakult:


1.Carlos Sousa Mitsubishi Strakar T2.11h01'54"
2.Miguel Barbosa Mitsubishi Strakar T2.11h31'05"
3.Alexander Khrol Mitsubishi Pajero T2.11h35'37"
4.Vladislav Rakitiansky Mitsubishi Pajero T2.11h36'30"
5.Sasntos Godinho Nissan Patrol T2.11h44'29"

Portugáliában az L200 neve Strakar, a versenyzésre szánt változat 6G74 jelű, 3,5 literes V6 motort kapott.

Ps.: Az esetleges magyar résztvevőkről nem sikerült információt szereznünk. Mivel Palik Lászlót láttuk ücsörögni a Campona liftjében hétvégén, ezért ő valószinűleg nem utazott Portugáliába. Szalay Balázst telefonon próbáltuk elérni, de a TotalCar Eltűnt Autóversenyzőket Felkutató és Jól Megíró Bizottságának csak annyit sikerült megtudnia, hogy jelenleg külföldön tartózkodik.