A Schwarz, a HSBC bank, és az eltűnt 1 millió Font

2002.05.29. 12:53

 
   
   

A Hyundai ralicsapat versenyzője, Armin Schwarz 1 millió Fontos pert indított a HSBC bank ellen, miután a monacói fiókjukból, a biztosítás ellenére eltűnt némi pénzmag.

A The Guardin-nak adott interjúban Schwarz elmondta, hogy 60.000 Fontot vett fel valaki készpénzben a számlájáról, azt a csekkfüzetét felhasználva, melyet a bank biztonsági dobozában hagyott.

"Azt sem tudják, hogy a pénz hová került."- mondja Schwarz - "Hol lehetne nagyobb biztonságban a csekkfüzet, mint egy bankban? A bank mindig azt mondja, hogy mindenkit kártalanít, de ebben az esetben nem szándékoznak ilyen lépést tenni. 10 éve vagyok az ügyfelük, véleményem szerint jobb bánásmódot érdemelnék."

Schwarz az egyike a 14 ügyfélnek, akik a központi bank magánkézben levő monacói fiókjával szemben perben állnak. Összesen 10 millió dollár tűnt el a számláikról.

"A HSBC életének ez roppant kiábrándító szakasza."- mondta a bank szóvivője. - "Továbbra is üzemel a fiók, és várjuk az események kimetelét_"

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.