McRae és Sainz már Citroënben érzi magát

2002.06.03. 12:53

 
   
   

A korábban szárnyra kapott hírek, melyek szerint a Ford csapat mindkét pilótája, McRae és Sainz is a Citroën csapathoz szerződik jövőre, úgy tűnik nem voltak teljesen alaptalanok. Guy Frequelin, a francia csapat vezetője ejtett el néhány szót, miközben a 2003-as terveken gondolkodott.

Először vágnak bele teljes szezonba a Citroënekkel, és Frequelin elmondása szerint igencsak jól jönne nekik McRae és Sainz, akik nemcsak a nevüket adnák, hanem képesek lennének a csapat támadóerejét növelni. Mellettük Thomas Radström is teret kap a fogaskerék emblémás csapatban, a görög, a kenyai, és a finn futamokon számítanak a laza talajú versenyzésben szerzett tapasztalataira.

"A lehetőség továbbra is adott Thomas számára. Nem rakjuk ki a szűrét jövőre." - mondta Frequelin - "Az eddigi szereplése nálunk egyértelműen sikeresnek mondható, akkor meg miért búcsúznánk el tőle?"

 
   
   

Bár dühének is hangot adott, ugyanis nem nézte jó szemmel Radström visszavonulási kísérletét a tavalyi Akropolisz rali után, valamint az idei svéd és spanyol futamokon előadott baleseteit.

"Tulajdonképpen minden az eredményektől függ. Ha Thomas nem lesz olyan gyors, mint amilyennek mi gondojuk, akkor másik pilóta után fogunk nézni. Colin és Carlos az egyetlenek, akiknek idén jár le a szerződésük - de természetesen másokkal is tárgyalunk -, így nyilvánvaló, hogy szemet vettetünk rájuk. De biztos vagyok benne, hogy a Ford is szeretné megtartani őket."

A másik sofőr, akiről Citroënes hírek terjengenek, a Subarus Petter Solberg. Ezt azonban Frequelin nem erősítette meg. "Nem hiszem, hogy Petter szabad lesz 2002 után. Véleményem szerint 2004 előtt nem tudunk hozzájutni."

"Úgy gondolom, hogy az Akropolisz, a Szafari és a finn verseny nagyon nehéz lesz számunkra, hiszen nincs a csapatnak elég tapasztalata. Az első ötben szerepelni elég lenne Görögországban, jó lenne legalább egy dobogós helyezés is. A Szafarin pedig már a célbaérésnek is örülnénk_"