Burns hideg bukósisakot szeretne

2002.06.05. 13:07

 
   
   

A Peugeot ralicsapatának vezetője, Jean-Pierre Nicolas elmondta, hogy nem szándékoznak a VB címvédő, Burns autójába további utastér-hűtő ventillátorokat szerelni, ahogy azt Burns kérte. A VB következő futama az Akropolisz Rali mindig is melegben zajlott, ezért szerette volna Burns, ha gondoskodnak a megfelelő klímájáról. A bejelentést követően azonban nem adta fel, további ötletekkel próbálkozik, amikkel elviselhetőbbé tehetné a versenyzést.

Annyit már könnyítettek a versenyzők sorsán az FIA szakemberei, hogy a görögországi futamon nem tették kötelezővé a szokásos, háromrétegű tűzálló rugdalózót, Burns azonban nem elégszik meg ennyivel. Speciális sisak viselésében látja a megoldást.

"Bellék, a sisakom gyártói, mindig kitalálnak valami különlegeset." - mondja Burns - "Több fajta remek sisakjuk van nyitott autósok számára, de nem bővelkednek a zárt autóban ülők részére kialakított példányokban. De remélem a görög versenyre sikerül kifejleszteni a pumpával szerelt változatot, amely levegőt nyomat majd a sisakomba, ezzel hűtve arcomat."

A csapat mérnökei a hűtő rendszer tökéletesítésén dolgoznak, de minden ötletük a 206 WRC elektronikájának megterhelésével végződik. A lóerőket azonban nem áldozhatják fel a hűvös klíma oltárán, így tovább törik a fejüket, míg Richard inkább lehűti_