A Subaru főnöke megint kavarja

2002.06.21. 14:00

 
   
   

A Subaru rali csapatának vezetője, David Lapworth, a WRC autókra előírt szabályokat tökéletesen megfelelőnek tartja, és azok átírása helyett inkább más megoldásokat javasolna, hogy kiegyenlítőbb legyen a küzdelem a "szegényebb" és a "gazdagabb" csapatok között.

"Megtakaríthatsz néhány dollárt a jövő héten, de ez nem fogja megoldani a problémáid. Jövőre a csapatunk egy teljesen más elvet fog kifejleszteni a pénz elköltésének. Úgy gondolom, el lehet érni jobb eredményeket a szabályok megváltoztatásával, de az biztos, hogy a technikai előírások összekutyulása nem megoldás. Valami sokkal különlegesebb dologra van szükség, hogy felrázzuk a mezőnyt." - mondta.

"A sofőrök természetesen nem egyforma tudásúak, és amennyiben a legtehetősebb csapat megszerzi magának a legjobb versenyzőket, nagyon egyoldalú a bajnokság. Ez a tendencia jó ideje domináns, és a szabályzatok is inkább a vastagabb pénztárcájú társaságok érdekeit támogatják."

Javaslata alapján kevesebb és rövidebb idejű szervizelési lehetőségeket írna elő a futamokon, esetleg némi türelmi - nem több, mint 5 perc - zónával. Ezáltal a VB futamok kimenetele egyáltalán nem lenne előre látható. Ezeken a szerviz pontok egységes technikai feladatok, egységes árért lennének mérve.

Ezeket a nézeteket a legtöbb csapat vezetője egyáltalán nem nézi jó szemmel. A technikai fejlődés megtorpanását látják benne. Aztán az is elképzelhető, hogy Lapworth ezzel a gondolatmenettel csak a figyelmet szeretné elterelni a bukdácsoló SWRT háza tájáról.