Mäkinen kicsit indiszponáltnak tűnik idén

2002.06.24. 11:10

 
   
   

Az első versenyen még nem látszott semmi különös. Győzött a Subaruval, amibe először ült bele akkor. Aztán kicsit megváltoztak a dolgok a négyszeres világbajnok körül. A ciprusi verseny óta - ahol harmadik lett - nem ért célba egyetlen egyszer sem.

A csapatfőnök, David Lapworth egyáltalán nem borúlátó. "Kicsit indiszponált ebben a szezonban, ennyi az egész." -mondta. Pedig nem egyszerűen csak eredménytelenségről van szó, hanem igen komoly anyagi károkat okozó esésekről, amely persze betudható a győzelem utáni vágy okozta sietségnek. Az argentinai hatalmas balesete, mikor a pontversenyt vezető Grönholmot üldözte, számít bizonyítéknak. Annyira a határon autózik, hogy a legkisebb hiba is végzetes lehet, Lapworth szerint ez a győzni akarás (vagy éppen célba érési akarás) már túlmegy a do-or-die hozzáálláson is. A csapat azonban mellette áll, bármi is történjen.

"Nem ábrándultam ki Tommiból pusztán azért, mert az utóbbi néhány futamon balszerencsés volt." - mondta Lapworth - "Mikor Argentínában is elesett, már nagyon közel volt Marcus Grönholmhoz, és mi is úgy gondoljuk, hogy helyesen cselekedett, mikor tovább próbált gyorsulni. Nem nyugszik bele a második vagy a harmadik helyezésbe, de a csapat számára is a győzelem a fontos, hiszen a gyártók versenyében is nagyon kellenek a pontok."