McRae - Schumi párharc

2002.07.16. 13:55

 
   
   

Az év elején még úgy nézett ki, hogy a Subarut terelgető Tommi Mäkinen bevonul a rekordok könyvébe. Mikor megnyerte a Monte-Carlo Ralit, élete 24. VB futamgyőzelmét szákolta be. A 25.-kel pedig már új csúcsot jegyezhetett volna. Ez azonban egyelőre nem jött össze neki, összejött viszont Colin McRae-nek, aki a hétvégi Szafari Rali megnyerésével elérte ezt a számot.

Az 1995-ös világbajnok skótnak nagyon kilóg az idei újabb VB cím, de ne igyunk előre semmire, még hosszú a szezon. De, hogy a következő finn futamig se kelljen nagyon unatkoznia, McRash megint kitalált egy marhaságot. A BBC-nek adott interjúban kihívta a Forma-1 sztárját, Michael Schumachert egy bajnokok tornája jellegű futamra, aminek bevételét jótékony célokra fordítanák.

 
   
   

Colin úgy képzeli, hogy mindketten mennének Forma-1-es verdával és WRC-vel is, így nem csak a nézők őrjöngenének, hanem az is kiderülne, hogy kettejük közül melyikük alkalmazkodik jobban a másik típusú versenyautóhoz.

Aztán az is lehet, hogy McRae megint csak szívatja a népet, mint korábbi ujjlevágós történeteivel. Schumi pedig egyelőre még nem reagált a kihívásra.