Colin McRae kivonul a rali VB-ről

2003.10.31. 12:54

Az egyik legkarizmatikusabb versenyző, az 1995-ös világbajnok 16 év folyamatos jelenét után bejelentette, hogy a jövő évi szezonban nem óhajt részt venni a rali világbajnokság menetében. Ehhez persze hozzájárult valószinűleg, hogy nincs és még kilátásban sincs szerződése 2004-re egyik csapattal sem. 142 vb futam, 25 győzelem az eddigi statisztikája.

"Több oka is van, hogy nem veszek részt a 2004-es szezonban." - mondta Colin - "Az egyik mindenképpen a jövő évi új szabályok által 2 főre korlátozott csapat létszám. Jelenleg a Citroënnél Carlos van jobb pozícióban a pontállást tekintve, és a csapat egyébként sem képes mindhármunkat megtartani, ezért egyértelmű, hogy mennem kell."

"Mindent egybevetve az idei év nem az én évem volt, nem is élveztem. Többször elmondtam már, ha nem élvezem a versenyzést, akkor vissza kell lépnem. Most inkáb a motorsportok más területei felé nézelődöm. Nyílt titok, hogy most a Dakar foglalkoztat legjobban, amit már nagyon régóta a látószögemben tartok. Egyelőre úgy tűnik lehetőségem lesz a beszállásra, és ez rengeteg más üzletet is magával vonzhat, akár más szakágban is."