Négy helyen tört el Loeb karja

2006.09.28. 15:36

Loeb baleset miatt kihagyja a török vb-futamot.

A ralibajnok svájcban, Lausanne környékén quadozott, mikor egy baleset következtében négy helyen eltört a felkarja. A sérülés gyógyulása hosszú időt vesz igénybe, így tűnik a vb következő, törökországi futamát csak a pálya széléről figyelheti. „Egy erdei, murvás úton repesztettem, mikor a quadom első kereke egy sziklának ütközött" – mesélte Loeb. „Átrepültem a kormány felett és a vállamra estem.”

Sébastien a lausanne-i kórház ápolására szorult, és a keddi baleset másnapján már meg is operálták. A baleset nagy hatással lehet a világbajnokság végkimenetelére, hiszen a török futamon elég lett volna neki a negyedik hely is, hogy harmadik világbajnoki címét ünnepelhesse a hátralévő futamok eredményétől függetlenül.

Most azonban úgy tűnik, egy darabig nem tud WRC-t vezetni. „Az operáció rendben zajlott, de az biztos, hogy a török futam kimarad. Remélem hamarosan jobban lesz a karom…” – mondta csalódottan a műtét után.

Csapata, a Kronos Racing nem adott hivatalos közleményt, hogy melyik versenyzőik indulnak a következő futamon, de valószínűleg Dani Sordo és Xavi Pons fogja őket képviselni. Vagy esetleg találnak egy tapasztaltabb pilótát, akit felkérnek a versenyzésre, és akkor mögötte Sordo lesz a csapat második pilótája.