Műtét kiélezett helyzetben

2000.10.17. 11:34

Az október eleji, Korzika Ralin balesetet szenvedett Colin McRae hétfői arckoponyaműtétje sikeres volt. Skóciában zajlott a több mint kétórás operáció, melynek során kiderítették, hogy a versenyzőnek sem a szemürege, sem a látóidegei nem sérültek meg. Bár az arccsontja komolyabban összetört, mint azt az orvosok gondolták.

 
   
   

Ám a műtét sikere ellenére sem biztos, hogy rajthoz tud állni a következő, sanremo-i futamon. A Ford csapat tervez egy tesztelést McRae-vel, s ha az orvos is úgy látja, hogy nem okoz gondot a bukósisak viselése, akkor a csapat engedi rajthoz állni. Amennyiben a döntés negatív lesz, csak Carlos Sainz és az aszfaltos futamokra szerződtetett Piero Liatti indulhat a gyári szinekben. Pénteken kerül sor a felülvizsgálatra az Edinburgh-i Murrayfield kórházban, s a döntés csak ez után születhet meg.

 
   
 

McRae-nek nem jött jókor ez a baleset, hiszen a világbajnokság befejezése előtt három futammal a pontverseny harmadik helyén áll, négy ponttal lemaradva a vezető Peugeot-os Marcus Grönholmtól, és csak két ponttal előzi meg Őt az eddigi második helyezett Richard Burns, a Subaru csapatából. A negyedik helyen, egy ponttal lemaradva McRae-től, a szintén Fordos Carlos Sainz áll, aki ha McRae nem áll rajthoz San Remo-ban, minden bizonnyal megelőzi Őt. Így lecsúszik a dobogóról, s ilyen állapotban nagyon nehéz feladat lesz újra felkapaszkodnia.

A legutolsó értesüléseink szerint a pénteki felülvizsgálat után az orvos engedélyezte McRae-nek a versenyen való részvételt.