Loeb helyett McRae!

2006.10.03. 21:43

Újra rali vb futamon McCrash! Hurráá!

A rali-világbajnoki címvédő, Sebastien Loeb múlt heti balesete miatt kihagyni kényszerül néhány futamot, a soron következő törökországit mindenképp. A múlt heti gyors hírek között csak a baleset körülményeiről volt szó, a csapat – Kronos Citroën – felállásáról nem.

Most azonban kiderült, hogy az 1995-ös világbajnok, Colin McRae fog Loeb helyén ülni a Xsara WRC-ben. A néhány éve - pont a Citroën gyári csapattól - visszavonult versenyző, nem pihen a babérjain, és továbbra is tud szép nagyokat esni, ahogy azt az elég ritkán frissülő blogján vezeti is.

Most pedig, mikor a Kronos csapat vezetői a legjobb megoldáson törték a fejüket - hogy a sofőri, és a gyártói pontversenyben megtartsák vezető helyük -, és a legjobb pilótát keresték az üresen maradt versenyautójukba, valahogy felbukkant Colin neve. A 25 világbajnoki futamgyőzelemmel büszkélkedő versenyző azonnal igent mondott a felkérésre, hogy kisegítse 2003-as csapattársát, Loeböt. Colin navigátora a szintén legendás Nicky Grist lesz, akivel 83-szor áll már rajthoz világbajnoki futamon.

Nem szoktam előre jósolni futameredményeket, de mivel Colin személyes kedvencem, muszáj azt mondanom, hogy vagy nagyon elveri ezt a mai gyengus mezőnyt, ahol szinte mindenki gyereknek számít az ő rutinjához képest, és nyer. Vagy nagyon elveri ezt a gyengus mezőnyt, és nagyon nagyot esik valahol… Szóval, csak arra számíthatunk tőle, amit már megszoktunk.