Mika jövőre is veresenyez

2005.11.18. 08:24

Mika Häkkinen meghosszabbította szerződését a Mercedes-Benz Motorsporttal, így most már biztos, hogy a 2006-os szezonban is versenyezni fog a DTM-ben. A finn pilóta a sikeres jövő reményében, kedden és szerdán Barcelonában tesztelt.


Mika Häkkinen, 37

Mika Häkkinen 37 éves, ami az autósportban egyáltalán nem sok. Formula-1-es sikerei után pihent egy keveset, majd idén visszatért a versenypályára, és első évében ötödik tudott lenni a világ talán legkomolyabb túraautó-bajnokságában, a DTM-ben. Harmadik versenyén, Spában, szerezte meg első győzelmét, ráadásul az első rajtkocka is az övé volt. A tizenegy verseny során nyolcszor került be a kvalifikáció második körébe, a Super Pole-ba, a tíz leggyorsabb pilóta közé. Ötödik helyen végzett a bajnokságban, és ő volt a harmadik legjobb Mercedes-pilóta a bajnok Gary Paffett és a tapasztalt, öreg róka, Bernd Schneider, mögött. Zöldfülűtől több mint meggyőző teljesítmény.

Mika tíz év után hagyta ott a Formula-1-et. A 2001-es szezon végén 162 futammal a zsebében hátat fordított a versenyzésnek. A McLaren Mercedesszel 20 nagydíjat nyert, 26-szor szerezte meg a pole pozíciót, és 420 világbajnoki pontot szerzett. 1998-ban és 99-ben világbajnok volt, 2000-ben második, nem csoda, hogy a Mercedes erősen kapacitálta visszatérését.


Mika élete harmadik DTM-futamát megnyerte

Mika Häkkinen : Nem sokáig gondolkodtam, hogy meghosszabbítsam a szerződésem. A Mercedes-Benz és HWA remek csapat. Az elejétől kezdve jó a kapcsolat köztünk, nagyon jól érzem magam ebben a közegben. Az idei év csúcspontja számomra az évad harmadik versenyén, Spában, aratott győzelmem volt, jövőre sok ilyet szeretnék. Szerintem a DTM a világ legjobb túraautó-bajnoksága. Itt minden méterért, minden tizedmásodpercért keményen kell birkózni. Nem csak nekem, a nézőknek is tetszik a küzdelem, örülök, hogy ilyen sokan kíváncsiak a versenyekre.


Nagyon örülünk, hogy Mika jövőre is egy AMG-Mercedes C-Klasséval állhat rajthoz a DTM-ben. Hosszú pihenő után tért vissza a versenysportba, mégis könnyen alkalmazkodott a körülményekhez, és már harmadik versenyén nyerni tudott, ráadásul pont egy nagyon technikás pályán, Spa-Francorchamps-ban. Eleve úgy terveztük, hogy Mika több évig marad majd nálunk, örülök, hogy tényleg így alakult - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport főnöke.