29. Mátrai Hegyiverseny, Material Center Kupa

2005.07.18. 03:10

A parádsasvári pálya pontosan 5410 méter hosszú. A 24-es főút ezen szakasza igen sokszínű, végtelennek tűnő, lassú, technikás és veszélyesen gyors kanyarok egyaránt vannak errefelé, vagyis van itt minden, amivel egy átlagos autóversenyzőt el lehet kápráztatni – vagy éppen ki lehet hozni a sodrából.


A szombati edzések elvileg az ismerkedés jegyében teltek, de néhányan nem bízták a véletlenre, és ahelyett, hogy egész hétvégéjüket végig izgulják, rögtön az elején megtalálták a szalagkorlátot. A mezőny nagyobbik része természetesen mindkét edzést sikeresen abszolválta. A versenyzőknek egy apró újításhoz is hozzá kellett szokniuk: a Gyökeres rétnél lévő lassítót lefelezték a szervezők, így a pálya sokkal gyorsabb lett.

Mobil1 Opel Astra Classic Kupa szombati futama

Kiss Norbert: Ahogy hallom, Molnár Zoltán defektet kapott, így mondhatni ölembe hullott a győzelem, mert elég nagy előnye volt. Ez az első győzelmem, úgyhogy most szinte remegek. Az első felfutás után nagyon szorosan voltunk, és próbáltam javítani az eredményemen, hogy esetleg második lehessek. A győzelemre nem is számítottam.

Bíró Géza: Kicsit könnyes a szemünk. Azt gondoltam, hogy Molnár Zoli csapattársam tarolni fog, én is igyekeztem mindent kihozni magamból. Ő defektet kapott, amit őszintén sajnálok, Kiss Norbi pedig brutális időt ment a második felfutáson, amire nem számítottam. Most csak második tudtam lenni, de holnap visszavágunk.

Pantl Péter: Nagyon boldog vagyok, végre nem rontottam el a második felfutásomat, ami szinte csoda. Visszaestünk egy helyet, de ez az én hibám volt, olyan részen szerettem volna gyorsulni, ami nem fér bele. Holnap nem fogom ezt megpróbálni.

Mobil1 Opel Astra Classic Kupa szombati végeredménye

1. Kiss Norbert (Proex Motorsport Egyesület) 6:31.65 perc
2. Bíró Géza (JB Motorsport Kft.) 1.26 mp
3. Pantl Péter (Zengő Motorsport Egyesület) 1.93 mp
4. Borbély Zsolt (Proex Motorsport Egyesület) 2.62 mp
5. Higl László (JB Motorsport Kft.) 2.75 mp
6. Farkas László (BMW Team Hungary ASE) 3.17 mp

A Shell V-power Racing Renault Clio Kupa szombati futama


Wéber Gábor: Nem visszavágó volt, köztünk Gyurival folyamatos oda-visszavágás megy. Nem tudom, Gyuriban mennyi maradt. Holnap jó lenne reggel jó időben 3:00-át, vagy ha valami extra bejön, 2:59-et menni. Jót tenne a lelkemnek, illetve az egómnak, szerintem mindenki erre utazik. Nappal, amikor melegebb van, sajnos nem lehet ilyen jó időt menni. A második felfutáson nem volt rossz idő. 3:01-es időt szerettem volna menni, tudtam, hogy Gyuri javítani fog. Ha Gyuri holnap tartani tudná a mai négy tizedes távolságot tőlem, azt nagyon díjaznám.

Makai György: Élvezetes nap volt. Most megfordult a kocka, de holnap szeretném visszafordítani. Talán az elváltások miatt vesztettem tizedeket. Az utolsó visszafordítóban egyes helyett harmadikban utaztam a kanyarban keresztbe-hosszába, ez így nem működik. Fejben már összeállt a pálya, a vezetési technikámon holnapra csiszolunk, és remélem, hogy a mai négy tizedes különbség holnapra, ha akár egy századdal is, az én javamra fordul.

Gál Szabolcs: Harmadik lettem, amit meg is érdemeltem. Jobb helyezést akartam, de olyan hülye voltam, hogy az első felfutásra kevés üzemanyagot tankoltam, és a cél előtt kétszáz méterrel többször ledadogva elfogyott a benzinem. Ehhez képest szenzációs időt futottam. A második felfutáson éreztem, hogy az előttem lévőket nem tudom megelőzni, nem akartam kockáztatni. Holnap nem szeretném elrontani az első felfutást.

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa szombati végeredménye

1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Egyesület) 6:04.34 perc
2. Makai György (Zengő Motorsport Egyesület) 1.09 mp
3. Gál Szabolcs (Servo Motorsport Kft.) 3.00 mp
4. Bárkovics Zoltán (Servo Motorsport Kft.) 4.25 mp
5. Bertalan Miklós (Zengő Motorsport Egyesület) 4.51 mp
6. Solti Attila (Servo Motorsport Kft.) 4.63 mp

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa vasárnapi futama

Kiss Norbert: Amikor jöttem a célvonal felé, már éreztem, hogy jól sikerült, de azt nem hittem volna, hogy ilyen remek időt érek el. Hogy a Ringen mi lesz, még nem tudom, a tesztnapra megyünk, készülünk, aztán meglátjuk. Szeretnék további győzelmeket szerezni az Astra Kupában.


Molnár Zoltán: Felértem! A tegnapi fiaskó után erre rém büszke vagyok. Akkor egy győzelem maradt ott a szalagkorláton, ezért ma biztonsági tartalékkal jöttem fel. Ebben ma ennyi volt. Boldog vagyok a második hellyel.

Farkas László: Ennyi tellett! Harmadik lettem. Pontban sok, azt hiszem, maradt a második hely a pontversenyben, egy kicsit több pontot tudtam szerezni, mint Szamosvári Béla. Nem tudom, mi lesz a Ringen, még az is elképzelhető, hogy eladom az autót, de ez a szponzortól is függ.

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa vasárnapi végeredménye

1. Kiss Norbert (Proex Motorsport Egyesület) 6:28.41 perc
2. Molnár Zoltán (JB Motorsport Kft.) 1.56 mp
3. Farkas László (BMW Team Hungary ASE) 3.46 mp
4. Szamosvári Béla (JB Motorsport Kft.) 3.81 mp
5. Brachna Dávid (JB Motorsport Kft.) 4.41 mp
6. Pantl Péter (Zengő Motorsport Egyesület) 4.91 mp

A Shell V-power Racing Renault Clio Kupa vasárnapi futama

Wéber Gábor: Terv szerint! Jó volt ez a hétvége, élveztem. Szeretem ezt a pályát, az autó nagyon egyben volt, minden jól sikerült. Iszonyatosan örülök a reggeli 2:59.99-nek! Már tegnap megcéloztam, de most reggel sikerült. Hogy mi volt a titka? Tudtam, hogy reggel jó lesz a levegő és felraktam egy piszok jó gumit. Egyébként nem volt hibátlan, 59-félbe simán bele lehetett volna menni, de így volt szép és szemtelen, hogy 99 lett a vége. Bekeretezve felrakom valahova a szobába, szerintem ötven év múlva is emlékezni fogok rá.


Makai György: Egyáltalán nem vagyok szomorú, sőt, örülök, hogy megvan ez a második hely. Az edzésen sajnos elütöttem a versenygumit, de nagyon kellemes meglepetés, hogy vannak még versenytársak, akikre számíthat az ember. Kiemelném Wéber Gabit és Czollner Gyulát, az ő segítségükkel kaptam egy másik felnit és egy koptatott gumit, ennek köszönhetem ezt a második helyet. Javuló tendenciát mutatok itt, Parádon, tavaly egy 14. és egy 3. hely jött össze, most két második.

Bárkovics Zoltán: Harmadik lettem! Szomorú vagyok, mert Vladár elverte Szabolcsot két századdal, így ugrott a csapat második helye, lett helyette harmadik. Az utolsó felfutást nem értem, mert bár itt is harmadik lettem, az időm nem olyan, amit vártam. Semmi kalandom nem volt. Talán az lehetett az oka, hogy az elején egy kanyart bepróbáltam egyesben a kettes helyett, és ez egy kicsit megzavart. Lehet, hogy ott vesztettem időt.

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa vasárnapi végeredménye

1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Egyesület) 6:03.11 perc
2. Makai György (Zengő Motorsport Egyesület) 0.92 mp
3. Bárkovics Zoltán (Servo Motorsport Kft.) 3.27 mp
4. Vladár Tibor (Zengő Motorsport Egyesület) 3.88 mp
5. Gál Szabolcs (Servo Motorsport Kft.) 3.90 mp
6. Czollner Gyula (Zengő Motorsport Egyesület) 4.83 mp