Hegyiverseny a Mátrában

2006.06.30. 13:05

A hungaroringes futamoknak egyelőre nincs alternatívája, a hegyiversenyeket azonban új helyszínekre vitték az idén. Egyedül a parádsasvári pálya maradt benn a versenynaptárban, ami nem véletlen, hiszen a Mátrában gyönyörű környezetben, remek pályán mérhetik össze a tudásukat a versenyzők.


A pályarajz kicsiben

A hétvégén a gyorsasági ob mezőnye levonul a Mátrába. A 24-es főút parádsasvári szakaszát idén is lezárják, hogy a versenyautók kedvükre csiszatolhassák a szalagkorlátot. Ez nem túl jó hír azoknak, akik arra közlekednének, az autósport-kedvelők azonban biztosan örülnek, hiszen a Mátrai Autós Hegyiverseny mindig sok izgalmat hoz. Az ob hetedik és nyolcadik fordulója egyben jubileum is, harmincadszorra látogatnak a versenyzők a Mátrába. Nem véletlen, hogy ilyen régóta rendeznek versenyeket itt, a környezet festői, a körülmények jók, és a pálya is nagyon izgalmas.


Vroooooooom

Az időmérő edzések szombaton és vasárnap is reggel fél nyolckor kezdődnek, a versenyek 12:50-kor. Mindkét napon körülbelül 17:30 tájban ér véget a gumifüstölés. Szombat este állítólag koncert és - bocsánat a kifejezésért - popószépségverseny is lesz. Hát igen, autók, csajok, rock’n’roll.