Akció a Hungaroringen

2006.06.16. 14:35

Harmadik hétvégéjéhez érkezett a gyorsasági országos bajnokság. A megszokott ismerősökön kívül ezúttal az olasz Formula-3000-es mezőnyt is megcsodálhatja a magyar közönség, és bárki versenyezhet is, igaz, csak szimulátorral.


Hétvégén újabb fordulót rendeznek a gyorsasági mezőny számára. A bajnokság harmadik versenyhétvégéjén is két-két futam lesz kategóriánként, így szombaton és vasárnap is nagyjából ugyanaz a program várja az érdeklődőket a Hungaroringen. A fanatikusok már pénteken kilátogathatnak: az időmérő edzések első sorozata 11:50-kor kezdődik, a Suzuki kupások mezőnye foglalja el először az aszfaltcsíkot.

Az első verseny szombaton reggel 8:30-kor kezdődik, a Clio Kupa nyitja a hétvégét. Szombaton időmérő edzéseket és versenyeket felváltva láthatnak az érdeklődők, vasárnap délelőtt lesz még két időmérő, de 10:40-től már csak éles futamok lesznek, késő délutánig.


A programot szimulátorverseny színesíti, aki jól szerepel, idővel az igazi pilóták között találhatja magát, érdemes próbálkozni. Nagy az érdeklődés az Euroseries 3000, az olasz Formula 3000-es versenysorozat iránt. A villámgyors és nagyon hangos formaautók első versenye szombaton délután 14:45-kor, a második vasárnap ebéd után, 12:50-kor kezdődik.