Hegyiverseny versenypályán

2006.09.08. 10:20

Az Euroring rendes versenypálya, mégis a hegyiverseny szabályai szerint bonyolítják le a Gyorsasági Országos Bajnokság következő fordulóját. Az aszfaltcsík túl keskeny ahhoz, hogy sok tíz autó egyszerre vegye birtokba.


Na ilyet nem láthatunk majd Örkényben

A nagy lökdösődést és sok balesetet elkerülendő inkább hegyiversenyt rendez az MNASZ Örkényben, az Euroringen. Az autók és a pilóták épségének szempontjából mindenképpen jobb ez így. A hétvégén rendezendő fordulót a dobogókői hegyiverseny helyett tartják, mivel az igazi hegyen nem sikerült engedélyt szerezni az esemény lebonyolításához. A pálya hossza 2300 méter, az aszfaltcsík legszélesebb pontján 12, a legkeskenyebben 10 méteres. Egyenes rész alig van, kanyar és kanyarkombináció annál több. A versenyen minden pilótának két kört kell majd megtennie minden futamon, és mindkét nap két futam lesz. A szombati két futam eredménye alapján hirdetik ki a szombati győztest. Vasárnap ugyanez lesz, csak be kell helyettesíteni a „vasárnapi” szót az előző mondatba a „szombati” helyett. Na, hány éves a kapitány?

Közel száz versenyző nevezett, nagy lesz a mezőny, sokan kíváncsiak az új helyszínre. A program szombaton reggel kilenckor indul. A reggeli órákban szabadedzések lesznek, tizenegytől időmérő. A versenyfutamok első sorozatát 15:00-kor indítják, a másodikat 17:00-kor. Körülbelül 19:00-kor zárul a program. Vasárnap nincs szabadedzés, így minden program két órával hamarabb lesz, vagyis délután egytől és háromtól lesznek a versenyek, és öt óra tájékán vége a mulatságnak.