Sainz is a Dakaron!

2005.04.29. 14:42

Úgy tűnik, a rali-vb menőinek - miután ott leáldozott a csillaguk - egy újabb karrierlehetőség nyílik egy másik szakágban.

Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Colin McRae és Bruno Saby után most Carlos Sainz is a tereprali-világkupába szerződik. A nagy öregek, Vatanen és Kankunnen voltak az elsők, akik az egyre népszerűbb világkupa-sorozatba vetették magukat, még a Peugeot-korszakban. És most nemrég ismét visszatértek, Ari a Nissan csapatnál, Juha pedig a Volkswagennél versenyzik.

Aztán jött Colin McRae, aki ralis szerződés hiányában, unaloműzőnek csöppent a Nissan Europe csapat tagjai közé. A 2004-es és a 2005-ös Dakaron be is mutatta, mit tud, az ellenfelek pedig be is rottyantottak tőle, de aztán végeredmény egyik esetben sem lett, ahogy azt Mcrash elő szokta adni. Most, hogy a Nissan csapat nem indul már a Dakaron, egyelőre nem tisztázott, hogy Colinnal mi lesz.

Alakul viszont Carlos Sainz helyzete. Ő a tavalyi szezon után nyugdíjba vonult a ralitól, és most arról mesélt, hogy tárgyalásokat folytat a Volkswagen csapattal, amelyik öt Touareggel szeretne részt venni a január eleji viadalon. Bruno Saby és Michel Perin, az idei világbajnokság jelenlegi vezetői lennének az egyik autóban, Jutta Kleinschmidt és Fabrizia Pons a másikban, és a május végi marokkói versenyen csatlakozó Giniel de Villiers kapná a harmadikat. Egyelőre ezek a biztosak.

A Volkswagen nem titkolt vágya, hogy megtörjék a Mitsubishi lendületét, és úgy gondolják, hogy ebben mindenképpen közre tudna működi a kétszeres rali-világbajnok, Carlos Sainz is. A matadornak becézett spanyol versenyző anyagi támogatást is kapna, amennyiben a korábbi években is hozzá kötődő cég, a Telefonica leszerződne a VW-csapattal. Az események állásáról Sainz egy rövid interjúban azt nyilatkozta, hogy a tárgyalás a vége felé közeledik.

Az ötödik Touaregben a 2005-ben hatalmas meglepetést okozó újonc, és egyben amerikai Robby Gordon maradna.