A SEAT meg akarja nyerni jövőre a WTCC-t

2005.11.14. 22:22

Még az idei évad sem ért véget, de a SEAT már a következő szezonra készül. Bejelentették, hogy a 2006-os évben nemcsak az egyéni, a csapat-világbajnoki címet is meg akarják nyerni.


Gené már nyert futamot a Leónnal

A SEAT Sport csapat nincs híján az ambíciónak, mindenképpen tarolni akarnak jövőre a WTCC-ben. Ahhoz, hogy az álom valóra válhasson, összeállították a túraautó-bajnokságok történelmének egyik legütőképesebb csapatát. A 2006-os évben az FIA World Touring Car Championshipben hat pilóta indul majd SEAT León versenyautóval. A spanyol csapat már a 280 lóerős 2006-os SEAT León Supercopát is bemutatta.


Jövőre hat ilyen autót láthatunk a WTCC-ben

Rickard Rydell, Jordi Gené és Peter Terting mellé Yvan Muller, Gabriele Tarquini és James Thompson csatlakozik a következő évben. A hat pilóta hat különböző országból érkezett, de van bennük közös pont, mindannyian komoly versenyzői múlttal rendelkeznek. A 43 éves, olasz Tarquini 1994-ben brit bajnok volt, 2003-ban pedig megnyerte a WTCC sorozat elődjét, az ETCC-t (European Touring Car Championship).

Thompson angol, 31 éves. Kétszer nyerte meg a BTCC-t (British Touring Car Championship), 2002-ben és 2004-ben. A 36 esztendős, francia Muller szintén brit bajnok volt, 2003-ban szerezte meg a trófeát. 1998-ban Rydell, a SEAT Sport svéd versenyzője is BTCC-t nyert. Gené spanyol, 34 éves, 1996-ban megnyerte a spanyol bajnokságot, de nyert több endurance versenyen is. 21 évével a német Terting a csapat legfiatalabb tagja. Komolyabb nemzetközi bajnokságot még nem nyert, de a WTCC-ben már bizonyította rátermettségét mexikói futamgyőzelmével.


Mullerrel, Tarquinivel és Thompsonnal kiegészülve képesek leszünk ellenfeleinkhez hasonló színvonalú csapatot létrehozni. Tudásuk, tapasztalatuk megerősít minket, és segít, hogy továbbfejlesszük az új Leónt, amivel Jordi Gené nyerni tudott Valenciában. Nagyon optimisták vagyunk, és bízunk benne, hogy a 2006-os szezonban a SEAT a World Touring Car Championship bajnoki címéért küzdhet majd - nyilatkozta Jaime Pug, a SEAT Sport igazgatója.