Tárnok Orfűn

2006.05.29. 09:17

Tárnok Tamás, a TT Racing pilótája meglehetősen jó eredménnyel zárta az Orfűi Autós Hegyiversenyt. Az F-csoport abszolút harmadik helyét szerezte meg, az F-2000 kategóriát pedig biztosan vezeti.

A legjobb időtől, amit Bódis Kálmán a Porschéval futott, mindössze 3-4 másodpercnyire maradt le. "Az autóval semmi gond nem volt, csak az utolsó körben vittem el egy lassítót, ami kicsit megviselte a futóművet" - mesélte Tamás elégedetten. "Az edzésen raligumival próbálkoztam, de mivel a gyorsasági futamokon nem lehet gumit melegíteni, teljesen hideg abroncsokkal álltam rajthoz, melyek a célig be sem melegedtek rendesen. Az első futamra viszont slicket tettünk fel, amivel iszonyatosan jól lehetett menni, remek időt futottam. Holnap is ugyanezt a taktikát folytatjuk."

Este a napközben készült belsőkamerás felvételeket visszanézve navigátorával, Herr Mátyással, felfedezték, mely pontokon lehet további javulást elérni. Elmondásuk szerint Tárnok még nagyjából egy másodpercet tud még gyorsulni. A szombati remek eredményével viszont így is több nagyobb kategóriás, erősebb autót is maga mögé utasított az orfűi pályán.

Az új pályával debütáló Orfűi Autós Hegyiverseny második napján is az F-csoport harmadik helyét szerezte meg. A kitűzött célt teljesítette, nem csak időeredményén javított, de Butyka BMW-jével küzdve vasárnap is megszerezte az F-csoport harmadik helyét. "Ma jót küzdöttem Butyka Györggyel, aki az első felfutásra csupán hét század másodperccel tudott megverni. Másodjára már jobbat mentem, így összesen 0,78 másodperces előnnyel zártam előtte a harmadik helyen" - meséli Tárnok a futamok végén. "Ennél már csak egy kicsit tudtam volna jobbat menni: az utolsó körre feltámadt a szél, ami port hordott a pályára, és az eső is cseperegni kezdett, így kissé csúszós volt az út."

A TT Racing csapata nem tétlenkedik, hiszen már a verseny másnapján indulnak Horvátországba, hogy készüljenek a jövő hétvégi, tízszeres szorzójú EK-futam INA Croatia Delta Rallye-ra.