Női versenyző a pályán

2006.02.20. 16:55

1995 óta idén áll először rajthoz női versenyző a DTM-ben. A kétszeres majdnem Formula-1-es világbajnok Jacky Ickx lánya, Vanina, Audi A4 DTM versenyautóval vág neki a 2006-os szezonnak.


A belga hölgy természetesen nem most csöppent a versenypályák világába, ahogy Audi volánjánál is láthattunk már több nőket – szám szerint kettőt – veszettül taposni a gázpedált. Michèle Mouton 1982-ben Audi Quattróval nyert rali-világbajnoki futamot, és az összetett versenyben is volt esélye, bár végül nem ő, hanem az akkor épp Opel Asconával versenyző Walter Röhrl lett a bajnok. A másik audis nő az olasz túraautós, Tamara Vidali, aki egy Audi A4 quattróban küzdött – több-kevesebb sikerrel – a férfiakkal.


Michèle Mouton és Tamara Vidali megmutatta, hogy egy nő is igen messzire juthat egy olyan sportágban, ahol egyébként a férfiak dominálnak - nyilatkozta Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport főnöke. Biztosak vagyunk benne, hogy Vanina birtokában van minden tudásnak és tapasztalatnak, hogy hasonló sikereket érjen el.

A hatszoros Le Mans-győztes, ex-Formula-1-es versenyző Jacky Ickx lánya elég későn, 21 évesen kezdett versenyezni. Vanina több győzelmet és helyezést szerzett különböző kategóriákban, legnagyobb teljesítménye eddig egy harmadik hely a spa-francorchamps-i 24 órás versenyen. A Le Mans-i 24 órás versenyen és a Dakaron is többször indult már a belga leányzó, így az elmúlt tíz évben sok versenytapasztalatra tett szert.

Borzasztóan örülök, hogy idén az Audi színeiben elindulhatok a DTM-ben - mondta Vanina Ickx, aki néhány napja ünnepelte 31. születésnapját. A DTM nagyon kemény sorozat, nem lesz könnyű dolgom, az biztos.