Mitsubishi WRC a Mammutban

2006.07.28. 17:17

Még egy hét sem telt el a Veszprém-rali óta, de Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós Mitsubishi Lancer WRC-je máris rajt kész állapotban várja a Budapest-ralit.

A Mitsubishi Motors Motorsport (MMSP) mérnökei és szerelői a versenyt követő vasárnap költöztek be a Pacotti Motorsport diósdi műhelyében, ahol két nap alatt felkészítették az autót. A gyári versenyautó azonban nem maradt a műhelyben, hiszen jövő hét vasárnapig, azaz augusztus 6-ig, a Mammut Bevásárló és Szórakoztatóközpontban lesz kiállítva. Augusztus 2-án, szerdán 15 órától pedig nemcsak az autót lehet megnézni, de jelen lesz Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós is - a versenyzők -, akik válaszolnak a szurkolók kérdéseire.

Kazár Miklós: Szombaton ért véget a verseny, de vasárnap reggel már a Pacotti Motorsport műhelyében kezdett az egész Mitsubishi-csapat. Két nap alatt készítették fel az autót a Budapest-ralira. Mindenki látta már ezt a csapatot gyorsan dolgozni a vb-n. A felkészítésnél pont ugyanilyen volt a tempó. A defektből adódóan volt egy kis karosszéria-munka, azt a Pacotti Motorsport szakemberei végezték el. Az autó teljesen rajtra kész állapotban van, már megkapta az aszfalt specifikációt, és így állítottuk ki a Mammutban, ahol jövő hét vasárnapig lehet megnézni az autót. Spicivel mi szerdán délután háromtól leszünk ott, várunk minden szurkolót és érdeklődőt. Ha valakinek kérdése van akár az autóról, akár rólunk, szívesen válaszolunk, azt hiszem, van mit mesélnünk.

Angyalfi Károly (a Pacotti Motorsport vezetője): Hatalmas megtiszteltetés volt a számunkra, hogy vendégül láthattuk a műhelyünkben a Mitsubishi gyári csapatát. Két napot dolgoztak a műhelyben, és fantasztikusan nagy élmény volt végignézni, hogyan készítik fel az autót. Mindent ugyanúgy időre csináltak, mintha a szervizparkban lennének. Pontosan megbeszélték, hogy mikor kezdenek, mikorra kell kész lenni egy munkával, mikor ebédelnek, és mikor indulnak el a műhelyből. Ha egy munkát 9 óra 10-re kellett befejezni, azt pontosan 9 óra 10-re fejezték be. Nagyon meglepődtek a műhelyünkön, azt mondták, hogy nem gondolták volna, ilyen komoly műhelyek vannak Magyarországon. Kaptak egy külön irodát, ahol a mérnökök dolgozhattak, úgyhogy nagyon elégedettek voltak.

A mi szerelőinket is motiválja, hogy végre újra WRC került a műhelyünkbe. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, jóllehet a versenyautó most a Mammutban van. A mi szerelőink most építik az A-s Mitsubishi Lancer Evo VI-osunkat, amit szeretnénk a Budapest-rali előtti teszten megmutatni a gyári mérnököknek is. A fiúk eddig is nagyon komolyan dolgoztak az autón, de most aztán apait-anyait beleadnak. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb és a legszebb Magyarországon épült A-s Mitsubishi lesz.