WTCC hideg fejjel

2006.07.04. 14:35

Ilyen véres küzdelemben még szép, hogy születnek hősök. Mészárszék volt ez a javából, Alessandro Zanardi mégis úgy verekedte fel magát az utolsó helyről a harmadikra, hogy egyetlen karcolást sem ejtett a versenyautóján. Ne feledkezzünk meg az Alfákról sem, nagyon jól teljesítettek, és most optimistán látják a jövőt.


Priaulx már megint nyert egyet

Andy PRIAULX: Annyira együtt van a mezőny idén, hogy még egy jó autóval is könnyen a huszadik hely környékén találhatod magad a kvalifikáció után. Nagyon örültem, hogy a második futamban elöl mentem, ami mögöttem zajlott, elég zűrösnek nézett ki. Gianni (Morbidelli) nagyon gyors volt, és megelőzött az első versenyen, így kerültem a nyolcadik helyre. Tudtam, nem hibázhatok, Jörg (Müller) volt mögöttem, nem volt éppen leányálom. A második verseny még keményebb volt. Kicsit meglógtam, felvettem a ritmust, erre bejött a biztonsági autó. Aztán mikor újra indítottak, jól el tudtam jönni, gondoltam „frankó”, de aztán kezdődött minden elölről. Egy pillanatig sem voltam biztos benne, hogy megnyertem a versenyt, ilyen őrjöngés közepette bármikor könnyedén visszacsúszhat az ember.

Jordi GENÉ: Nagyon jók voltak a kocsik, a SEAT csapat a kvalifikáció során is jól teljesített, és a két verseny is jól sikerült, fontos pontokat szereztünk. A második versenyen nagy volt a fejetlenség, nem hiszem, hogy ez a fajta vezetés illett volna egy világbajnokság színvonalához.


Peter TERTING: Nagyon jól sikerült a hétvégém. Az első verseny izgalmas volt, nagyon élveztem, és nagy siker számomra, hogy Jordi (Gené) mögött másodikként értem a célba. A második versenyre állítottak az autómon, és gyorsabb is voltam, de a megszakítások miatt nem tudtam előrébb kerülni. A következő verseny Mexikóban lesz, ahol tavaly nyerni tudtam, szóval nagyon optimista vagyok.

Gianni MORBIDELLI: Hogy boldog vagyok-e? Teljes mértékben. Fantasztikus hétvégém volt, nagyon köszönöm az Alfa Romeónak. Nagy öröm számomra, hogy itt vagyok, és újra az élmezőnyben autózhattam. Remélem, hogy az idény hátralévő részében a dobogó közelében tudok maradni.


Farfus nem búsul,
örül a harmadik helynek

Augusto FARFUS: Nagyon boldog vagyok, jó érzés volt itthon versenyezni, harmadik lettem és szereztem egy csomó pontot a hazai közönség előtt. A második versenyen eszeveszett őrjöngés volt, ott voltam a sűrűjében, és egy baleset után ki is kellett állnom. Úgy érzem, a verseny szervezettsége és a pálya is fejlődhetne még, de ne feledjük, először járt itt a WTCC, és az itt dolgozó emberek sokat tanultak. Az Alfa Romeónak, és nekem is jó hétvégém volt.

Alessandro ZANARDI: Rossz napom volt tegnap. Nagyon jó autót rakott össze a csapat, és éreztem, hogy az időmérő edzésen az első ötben végezhetek, de sajnos az első körben eldobtam. Ha azt mondom, izgalmas volt az utolsó helyről előreküzdeni magam, nem mondtam semmit. Úgy érzem, nagyon agresszíven versenyeztem, de tisztán. Egyetlen karcolás sincs a versenyautómon. Iszonyúan elégedett vagyok a mai eredménnyel.